Karlson: Putin će radije pokrenuti nuklearni rat nego se odreći Krima, Amerikom upravljaju ludaci

Obavezno pročitajte

MOSKVA – Američki novinar Taker Karlson koji je intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je da Sjedinjenim Američkim Državom upravljaju „ludaci“, dodavši da zvaničnici Stejt departmenta lažu o tome da je Rusija ekspanzionistička sila.

„Sjedinjene Države ne vole Rusiju, američka vlada ne voli Rusiju. Kao i mnogi Rusi, Putin je očekivao da će kraj Hladnog rata biti neka vrsta poziva Rusiji da postane deo Evrope jer je to evropska zemlja čija je polovina u Aziji. Međutim, ima mnogo toga evropskog u vezi sa njom. Ako dođete u Moskvu, to je veoma evropski grad. A Zapad je odbacio Rusija“, rekao je Karlson na video-snimku objavljenom nakon intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- Advertisement -

Prema njegovim rečima Zapad je bio odlučan u nameri da ne ulazi u savet sa Rusijom.

„To je očigledno. To je, pretpostavljam, cela poenta NATO-a – da obuzda Rusiju. Putin je povređen i veoma uznemiren zbog toga. Oči su mu se caklile dok smo razgovarali o tome“, istakao je američki voditelj.

On je dodao da je Putin „pametan“, ali je naglasio da ruski predsednik „nije baš dobar u objašnjavanju sebe“ jer, kako kaže, „očigledno provodi mnogo vremena u svetu u kojem ne mora da se objašnjava“.

Karlson je naveo da Rusija nije ekspanzionostička sila, uprkos tome što je takvom predstavljaju „svi lažovi i ideolozi koji vode Stejt department“.

„Morate biti idiot da biste to mislili. Rusija je prevelika. To je najveća kopnena masa na svetu“, rekao je novinar, upitavši zašto bi Moskva želela da napadne Poljsku, prenosi Tanjug.

On je naveo da „nema dokaza za to“, dodavši da „ma kakve bile Putinove greške, Rusija nije ekspanzionistička sila“.

Karlson je rekao da je za njega bilo „upadljivo“ to što je Putin tokom intervjua „bio spreman da prizna da želi mirovni sporazum u Ukrajini“.

Američki voditelj je, međutim, istakao da bi Putin krenuo u nuklearni rat, pre nego što bi pustio Krim.

„To je dom ruske vojne mornarice, tamo živi ruski narod, imali su referendum i izabrali su Rusiju. Može da vam se sviđa ili ne, ali Putin će pokrenuti nuklearni rat ukoliko stvar dođe do Krima. Tako da, ako vi mislite da je uslov za mir da Putin odustane od Krima, onda ste poludeli“, rekao je Karlson.

Prema njegovim rečima, Vašington želi „slabo rukovodstvo u Rusiji“.

„Kako je to dobro za Sjedinjene Države, da zemlja sa najvećim nuklearnim arsenalom na svetu ima slabu vladu? Samo ćete pustiti nuklearne zalihe da slobodno plutaju i nadati se da će se najbolja stvar desiti? Vi ste ludak ako to želite. A nama upravljaju ludaci – predsednik Bajden i otrovni moron Viktorija Nuland“, rekao je Karlson.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu