KARIĆ O SANKCIJAMA RUSIJI: Ne treba da sečemo granu na kojoj sedimo

Obavezno pročitajte

Pritisci sa svih strana su izuzetno veliki na našu zemlju, ali uspešni vladari i iskusni vladari uspevaju da prevaziđu probleme, svi ovi pritisci će se zvati juče, sutra će sve biti drugačije, rekao je za televiziju Pink biznismen Bogoljub Karić.

U Srbiji se sve menja na bolje, vlast predsednika Vučića pokrenula je sve u zemlji, ocenio je Karić, koji smatra da je Srbija danas lider u regionu i da je sve više zemalja poštuje i ceni.

- Advertisement -

Prema njegovom viđenju, „imamo sve više fabrika koje se otvaraju, već sada je zaposlenost mnogo veća nego što je bila ranijih godina, standard raste“.

Živimo u državi koja je bila izopštena iz sveta, a danas je „vraćena u normalni tok i u dobre odnose sa svim zemljama u svetu“, naglasio je Karić.

On smatra da je čak i komunikacija sa SAD uspešna, nije laka, ali je uspešna, mada napominje da će Srbija, ako uvede sankcije Rusiji, „staviti ključ i katanac na ulazak mnogih investicija“.

„Mi ne treba da sečemo granu na kojoj sedimo“, objasnio je Karić i poručio da bi SAD trebalo da shvate da je Srbija u situaciji kada treba da nas puste i da nam pomognu u razvoju.

On tvrdi da je „Vučić ozbiljan političar i državnik, koji sagledava sve strane i non stop je u kontaktu sa svim stranama sveta“.

„Za to vreme ima ljudi koji se nalaze oko njega, a sigurno bi mu zabili nož u leđa“, uveren je Karić, koji misli da bi svako morao da se ugleda na Vučića, počev od opština širom zemlje.

Ukazuje da je situacija veoma složena i teška, ali smatra da je Vučić dokazao da može da se nosi i sa najtežim stvarima i očekuje da će i u ovoj situaciji moći da uradi najbolje za Srbiju.

„Molim sve svetske sile da nam pomognu i da ostanemo neutralni, jer smo krenuli put razvoja i nikako ne bi bilo dobro da to sada prekidamo“, zaključio je Karić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kraj zapadnog sna: Niko u svetu ne može da mu parira

Uprkos nadama i prognozama Zapada da će specijalna vojna operacija u Ukrajini devastirati ruski narod i svrgnuti Putina sa...

Još priča na sličnu temu