JURIĆ DAJE IZJAVU U MUP: Stefanović paniči i napada ga!

Obavezno pročitajte

Ministar odbrane Nebojša Stefanović govorio je danas javno o detaljima koje je Igor Jurić iz Fondacije „Tijana Jurić“ ispričao na poziv policije o političaru pedofilu jer po svemu sudeći, ovu situaciju doživljava kao lični sukob sa Jurićem, a ne kao problem sa kojim se sistemski treba pozabaviti. Prethodno je o stvarima koje je Igor pričao govorio MUP i to u zvaničnom saopštenju poslatom svim redakcijama!

Osnivač Fondacije „Tijana Jurić“ pozvan je na saslušanje u svojstvu građanina nakon intervjua koji je dao portalu Nova.rs, a u kome je između ostalog ispričao da u Srbiji postoji pedofilski lobi, koji uživa zaštitu.

Samo par sati nakon saslušanja, Ministarstvo unutrašnjih poslova je redakcijama poslalo saopštenje u kom navode da Jurić nije izneo nijedan dokaz koji bi potkrepio ono što govori.

- Advertisement -

„Ni ovoga puta Jurić policiji nije izneo nijedan dokaz niti imena navodnih počinitelja seksualnog zlostavljanja dece kojima bi potkrepio izjave date u medijima. Gospodin Jurić je izjavio da se njegove izjave ne odnose ni na koga konkretno već da misli na ranije presuđene slučajeve. I posebno je istakao da ne iznosi bilo kakva nova saznanja već da je njegova izjava plod analize već presuđenih slučajeva“, saopštio je MUP.

Nebojsa Stefanovic
Nebojša Stefanović Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Dok je u javnosti još trajalo stanje šoka zbog toga što detalji iz policijskih prostorija, kada građani daju svoje iskaze, ne samo da cure na sve strane nego ih sam MUP servira kao na „tacni“, te se tako otvara niz pitanja pa i ono kako će sutra bilo koji građanin imati poverenje u policiju da ispriča sve što zna o nekom slučaju a da pritom bude bezbrižan da će njegove informacije biti sačuvane, slično je uradio i bivši ministar policije Nebojša Stefanović.

Stefanović je kazao da svakodnevna gostovanja po televizijama nisu put da se pomogne deci koja mogu biti ugrožena, da Jurić nema nikakve dokaze pa ih samim tim nije podelio sa policijom, a onda ga je otvoreno i direktno optužio da laže!

Igor Jurić Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

Ne treba zaboraviti da je Igor Jurić jednom već bio pozivan u Više javno tužilaštvo kako bi sa tom institucijom podelio saznanja o političaru pedofilu. Tada su ga u kancelariji sačekale dve tužiteljke – Nataša Krivokapić, kao i njena postupajuća zamenica Vesna Petrović, koje su sve vreme bile na telefonu, dok je Nataša Krivokapić više puta ulazila i izlazila iz kancelarije.

S kim je tužiteljka razgovarala, o čemu, da li je na liniji bio neodložan, ali istovremeno nebitan sagovornik za ovaj slučaj, ostalo je da se nagađa

Pored toga, ne treba smetnuti sa uma ni to da se Nebojša Stefanović, otkako je postao ministar odbrane, a staru fotelju predao Aleksandru Vulinu, nije oglašavao ni o jednoj aferi, pa čak ni o onima u kojima se direktno i indirektno spominje, već samo kada je bilo reči o Juriću.

Jurića pozvali na saslušanje, Palmu neguju na televiziji

Samo je jedan dan bio dovoljan policiji da pozove Jurića na razgovor posle intervjua koje je dao našem portalu Nova.rs, dok paradoksalno, sa druge strane imamo ozbiljne optužbe na račun Dragana Markovića Palme koji se već mesec dana seli od jedne do druge televizije, gde javni prostor koristi da se opere, zastraši žrtve i svedoke, pripreti vlastima, pa i zapeva

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu