Jovanović Ćuta: Potreban poziv svima da stanemo na jednu stranu i srušimo režim

Obavezno pročitajte

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da je potreban poziv ne samo opoziciji, već i nevladinom sektoru, poznatim ličnostima, akademicima, rudarima, poljoprivrednicima, „svima koji već godinama protestuju i šetaju ulicama, da svi stanemo na jednu stranu i da ovo srušimo“.

„Da li će Vučić da da razdvojene izbore – pa neće. Da li će njegovo ime da se pojavi na svim listama – pa hoće. Nije po zakonu, ali mi nemamo Upravni ni Ustavni sud, nemamo ni javnog tužioca, nemamo REM, nemamo ništa“, rekao je Jovanović, koji je poslanik koalicije Moramo-Zajedno, u intervjuu za nedeljnik NIN.

- Advertisement -

Još je rekao da „ne postoje institucije, u ovom trenutku postojimo samo mi“, kao i da su ovde sve reči potrošene i dijagnoze postavljene.

Govoreći o prilikama u opoziciji, on je rekao da „ta koalicija, koja treba da se zove ‘Srbija protiv nasilja’, ne treba da se bavi ni Kosovom ni sankcijama, ni genocidima… to su teme koje mnoge ljude dele i to nisu teme za sledeće izbore“.

„Koalicija treba da ima jedan jedini program – rušenje ovog režima. I to će ljudi razumeti. Ekološki ustanak, kome pripadam, nema prava da kandiduje svoj program na sledećim izborima i za to nemamo vremena“, naveo je Jovanović.

Prema njegovom rečima, „ako opozicija ide u programskim kolonama, dobićemo isti rezultat kao nakon prethodnih izbora“.

„Voleo bih da se svi ujedinimo, ali desnica ima svoj put, tako da ćemo ići u dve kolone“, rekao je Jovanović.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu