Jelena Trivić promašena strana investicija

Obavezno pročitajte

Posle brojinih pokušaja opstrukcija i po konačnom završetku izbora u Republici Srpskoj i BiH, jasno je da je Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika ostvario istorijski uspeh, dobijanjem poverenja građana na svim nivoima vlasti, i posebno važno – kao suvereni politički faktor u Sarajevu na korist srpskog naroda.

I dok se novi sastav institucija postepeno uspostavlja, prema ocenama analitičara došlo je vreme otrežnjenja za Jelenu Trivić i Partiju demokratskog progresa, kao i polaganja računa stranim ambasadama, koje ne vole prazna obećanja. Nije tajna da je PDP “britansko čedo”, ali je neizvesno šta sada kada ono nije maturiralo i ostalo je bez perspektive?

Planovi su menjani više puta: plan je bio da Trivićka pobedi, kada nije pobedila plan je bio da se izazove haos zbog male razlike u glasovima, kada nije bilo male razlike u glasovima plan je
bio da se novim brojanjem smanji razlika i izazove haos.

Plan je bio da Republika Srpska sklizne u haos.

Iako je njeno povlačenje iz politike jedina logična opcija, naročito jer PDP u svakom trenutku može da se raspadne potezom pera Draška Stanivukovića, strani partneri insistiraju da Trivićka nastavi svoj politički angažman, dok se ne povrati ono što je u nju uloženo.

Najnovija ideja je da se Trivićka okuša u Srbiji, da proba da pronađe srodne organizacije sa istih britanskih i američkih kratkih kurseva demokratije za zaostale narode, te da se “rebrendira” i jednog dana politički vrati u Republiku Srpsku, jer će je u suprotnom Britanci knjižiti kao rashod.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Od Kazablanke do Majdana – pakleni plan za Srbiju

Svedoci smo da je usled haotičnih globalnih dešavanja Srbija, a posebno Beograd, postao Meka za najjače obaveštenje službe sveta...

Još priča na sličnu temu