Izrael pojačao bombardovanje Pojasa Gaze

Obavezno pročitajte

Izraelski tenkovi i avioni pojačali su bombardovanje severa Pojasa Gaze, kao i Kan Junisa i Rafe na jugu te palestinske enklave, javlja Rojters, pozivajući se na izjave lokalnih stanovnika, vlasti i medija.

Četiri osobe, uključujući dvoje dece, poginule su, a nekoliko je ranjeno u izraelskom vazdušnom napadu na kuću u Kan Junisu rano jutros, saopštili su palestinski zdravstveni zvaničnici.

- Advertisement -

Zvanična palestinska novinska agencija VAFA saopštila je da su tokom noći u izraelskim vazdušnim napadima na Kan Junis i Rafu ubijene ili povređene desetine ljudi, prenosi Rojters.

Jedan od udara pogodio je stambeni blok u blizini kuvajtske bolnice u Rafi, dodala je VAFA.

Na video snimcima načinjenim rano jutros iz Izraela mogu se videti gusti, crni oblaci dima kako se dižu u vazduh iz južnog dela Pojasa Gaze.

Rojters navodi da Izrael napada duž svih 40 kilometara granice sa Pojasom Gaze, bez znakova pauze koja bi omogućila isporuku očajnički potrebnih osnovnih zaliha za preživljavanje civila, čiji su domovi uništeni.

Izrael je pokrenuo svoju vojnu kampanju u Gazi u znak odmazde zbog upada Hamasa, čiji su borci su ubili 1.200 Izraelaca i zarobili 240 talaca u prekograničnom napadu 7. oktobra.

Izraelske snage su opkolile tu enklavu i veliki deo nje opustošile, sa skoro 19.000 potvrđenih mrtvih, prema palestinskim zdravstvenim zvaničnicima, a hiljade drugih zatrpanih pod ruševinama.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu