Izrael bombardovao južne delove Libana

Obavezno pročitajte

Izraelska vojska bombardovala je danas nekoliko graničnih mesta na jugu Libana, posle eksplozije na granici između dve zemlje, javljaju bezbednosni izvori i dopisnik Frans presa.

Libanski bezbednosni izvor je rekao da je bombardovanje usledilo posle „pokušaja infiltracije“ iz Libana. Posle tog pokušaja bilo je razmene vatre, prenela je televizija libanskog Hezbolaha Al Manar.

- Advertisement -

Izraelska vojska je sa svoje strane javila da je izvela artiljerijske napade na libansku teritoriju posle „eksplozije na graničnoj ogradi“.

„Snage Tsahal trenutno odgovaraju artiljerijskom vatrom u pravcu libanske teritorije“, navela je izraelska vojska.

U izraelskim napadima pogođeni su obodi sela Dharja i Alma eh-Šab, prema navodima dopisnika Frans presa sa llica mesta.

Ciljali su punkt libanske vojske i Dajri, naveo je drugi libanski bezbednosni izvor.

U pograničnoj zoni između Libana i Izraela poslednjih nedelju dana redovno se razmenjuje vatra ali su za sada operacije ostale ograničene, kao i izaraelski napadi na prilaze graničnih sela na jugu Libana.

Moćni proiranski Hezbolah za sada se drži odmerene intervencije u ratu koji je počet 7. oktobra kada je njihov savezink palestinski militantni Hamas izvršio napad na Izrael iz pojasa Gaze. U ratu Izraela i palestinskog Hamasa već ima hiljade mrtvih na obe strane.

U ponedeljak je ta šiitska grupa navela da su u izraelskim udarima poginula tri njihova pripadnika. Dan posle oružani ogranak islamističkog pokreta Hamas je tvrdio da je raketama gađao sa juga Libana dok je Izrael objavio da je ciljao posmatračke položaje Hezbolaha.

„Ravnoteža terora“ prevladava od rata 2006. između Libana i Hezbolaha u kome je poginulo više od 1.200 osoba sa libanske strane, većinom civila, i 160 sa izraelske strane, uglavnom vojnika.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Formular za prijavu za 10.000 dinara: Šta sve srednjoškolci

Sve srednje škole u Srbiji, kako je rečeno za N1 u Ministarstvu finansija, trebalo bi da danas dobiju formulare...

Još priča na sličnu temu