Borelj: Naređenje Izraela o evakuaciji severa Gaze nemoguće sprovesti

Obavezno pročitajte

BRISEL – Šef evropske diplomatije Žozep Borelj danas je izjavio da je naređenje Izraela da se više od milion stanovnika evakuiše iz severnog dela Gaze za samo jedan dan „potpuno nemoguće sprovesti”.

Izrael je upozorio stanovništvo tog područja da se preseli na jug Gaze pre početka kopnene ofanzive protiv Hamasa, prenosi Gardijan.

- Advertisement -

„Iznoseći zvanični stav EU kažem da je takav plan evakuacije potpuno nemoguće sprovesti”, kazao je Borelj na pres konferenciji u Pekingu, poslednjeg dana trodnevne posete Kini, preneo je Tanjug.

On je dodao da pokušaj da se milion ljudi preseli za 24 sata u situaciji kakva vlada u Gazi samo može doneti humanitarnu krizu.

Izraelske odbrambene snage obavestile su UN u petak u ponoć da kompletna palestinska populacija sa severa treba da se preseli u južni deo Gaze u roku od 24 sata, prenosi Tajms of Izrael.

Ova direktiva ukazuje da bi Izraelske odbrambene snage mogle da se pripremaju za pokretanje kopnene invazije nakon vazdušnih udara i bombardovanja kojim su uzvratili na napade Hamasa od pre nedelju dana.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu