IZDAJA: Vučić menja ustav i sprema referendum posle izbora

Obavezno pročitajte

Vučić priznao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da prema Ustavu Srbije o pitanju Kosova mora biti organizovan referendum, jer kako je obrazložio, reč je o promeni ustavno-pravnog statusa Srbije.

„Da li na referendumu, ko i šta zastupa, može da prođe neko komprominso rešenje, ja u to ne verujem. Da li sam zbog toga srećan – možda mi to olakašava poziciju. Ali da sam najsrećniji – nisam, jer do te situacije neće doći“, kazao je Vučić tokom gostovanja na televiziji B92.

- Advertisement -


Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, naglasio je da će „situacija biti teška“, ali da ljudi „ne treba brinu jer će se boriti kao lavovi“.

alt="Vučić"

Vučić se osvrnuo na istoriju Nemačke i rekao da je gubila neke teritorije na kojima danas više ne žive Nemci, ali da su zbog „odgovornog ponašanja“ postali „najsnažniji narod Evrope“.

Naglasio je da je ponosan što je „jedini predsednik Srbije“ koji nikoga nije isporučio Međunarodnom sudu pravde.

Govoreći o navodima da je „sa Zapada i Istoka“ dobijao zahteve da formira tehničku vladu sa opozicijom, Vučić je rekao da to stav dela „dubokih država“ i dodao da je ponosan što se danas Vlada Srbija ne sastavlja u ambasadama, kako je po njegovoj oceni to bilo 2008. godine.

Istakao je da neće da učestvuje u predaji vlasti opoziciji bez izbora ili „zato što to strani faktori misle“.

SourceBeta

Ostavite komentar

Najnovije objave

Poljski predsednik: Ukrajina je davljenik koji može da povuče sve za sobom

Poljski predsednik Andžej Duda uporedio je Ukrajinu sa davljenikom koji se hvata za sve i preti da potopi sve...

Još priča na sličnu temu