23.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

IŠAO TETKI DA ODNESE LEK: Šolc negirao da je umešan u slučajeve utaje poreza

NAJČITANIJE

- Advertisement -

BERLIN – Nemački kancelar Olaf Šolc odbacio je danas na saslušanju pred istražnim odborom Senata u Hamburgu optužbe za umešanost u slučaj utaje poreza hamburške privatne banke „Varburg”, dok je bio na čelu tog grada.

„Nisam izvršio nikakav uticaj na poreski slučaj banke Varburg”, rekao je Šolc tokom svog drugog pojavljivanja pred istražnim odborom parlamenta u Hamburgu o aferi „kam-eks”, jednom od najvećih nemačkih posleratnih korporativnih skandala, preneo je Rojters.

- Advertisement -

U „kam-eks” skandalu reč je o bankama koje su pomagale svojim klijentima u utaji poreza na dobit od dividendi, javlja Tanjug.

Sporni su Šolcovi sastanci sa predstavnicima banke „Varburg” 2016. i 2017. godine, kada je on bio gradonačelnik Hamburga.

„Ne postoji ni najmanji nagoveštaj da sam se sa bilo čime složio”, rekao je Šolc aludirajući na druga svedočenja pred komisijom, dodaje britanska novinska agencija.

- Advertisement -

Šolc je naveo da grad-država Hamburg nije pretrpeo štetu, a da je banka kasnije platila kaznu, dodajući da se nada da će nakon njegovog današnjeg iskaza prestati sa optužbama koje nisu bazirane na činjenicama.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti