INCIDENT U HRAMU SVETOG SAVE: Opozicija razvalila vrata, sveštenici zvali policiju…

Obavezno pročitajte

Pripadnici pokreta „Jedan od pet miliona“ održali su večeras protest u Beogradu šetnjom do hrama Svetog Save i tom prilikom napravili lom.

Ovo okupljanje je zakazano u znak sećanja na Olivera Ivanovića, koji je ubijen 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici. Međutim, kao i prošle godine, opozicija je i ove napravila incident, prenose beogradski medji.

- Advertisement -

– Pre dva dana imali smo pomen na zahtev porodice, sve je proteklo mirno. Kada su nas pozvali iz organizacije „1 od 5 miliona“, otac Nenad im je rekao da mogu da dođu u miru. Oni nisu znali da se već godinu dana ulazi sa severne strane, počeli su da se penju po skeli, pa su nagrnuli na vrata. Vrata, koja su bila otvoren,a više od devet metara visoka, masivna, oni su izvalili, znate li koja je sila potrebna za to?! Mi to ne možemo da popravimo do sutra, a unutra imamo mozaik koji je u izradi i koji ne trpi temperaturu ispod pet stepeni. Mi smo zvali policiju, oni su došli, napravili zapisnik. Sada grejemo crkvu, ne znamo šta će biti, preprečili smo ta vrata daskama, pitanje je da li će mozaik biti završen u roku i da li će ovo naštetiti izradi – rekli su šokirano sveštenici.

Oni naglašavaju da hram ne pamti ovakav incident.

– Ovo je neverovatno, ne znam kako da opišem ovo. Ova vrata je poklonila porodica Karađorđević. Hram predstavlja simbol, zavetni hram našeg naroda, jedinstva, budućnosti… Tako nešto da urade… Strašno – zaključuju iz hrama.

4 COMMENTS

  1. Kad popovi odu u Politiku i ne sluze veri i narodu tako se desava Odavno PLACENI POPOVI PODRZAVAJU REZIM I LOPOVE A NE NAROD TO NIKAD DO SAD NIJE BILO U SRPSKOJ Crkvi

Ostavite komentar

Najnovije objave

PJONGJANG: Svako mešanje u naše operacije sa izviđačkim satelitima je objava rata

PJONGJANG – Severna Koreja je danas saopštila da će svako mešanje u svoje operacije sa izviđačkim satelitima smatrati objavom rata...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: