HRISTOS VASКRSE MILICE

Obavezno pročitajte

Veliki Petak 2020. Datum 17. april. Dan tuge zbog raspetog Hrista u svim našim srcima. Ali i dan sjećanja na jednu djevojčicu čije ime je Milica Rakić.

Alt="Milica Rakić"

Poklopili su se datumi, dan stradanja Hristovog i dan stradanja naše Milice. O stradanju Hristovom znamo sve, nadam se da znamo. O stradanju Milice Rakić želim da vas podsjetim.

- Advertisement -

Milica je stradala u svojoj kući

Milica je stradala u svojoj kući, u svom kupatilu, i mjesto njenog stradanja, njena kuća postala je njena Golgota, i ne samo njena već i njenih roditelja, za koje sam siguran da su svaki dio kuće natopili a i dan danas natapaju suzama.

Njena kuća je njena Golgota, a šrapneli koji su je pogodili jesu ekseri kojima je razapeta. Ona tako mala a zlikovci nevidljivi kao ovaj korona virus su je razapeli, razapeli nevinu, čistu dušu, razapeli anđela, i što je nekako ironija života, naš anđeo je pogođen šrapnelim „milosrdnog anđela„!

alt="Milice"
Okrenuti smo ka budućnosti, ka našem razvoju i perspektivi, ali nikada ne smijemo da zaboravimo ono što se desilo. Nikada ne smijemo da zaboravimo bombardovanje i žrtve, civilne i vojne – ljude koji su izgubili živote u tom bezumnom činu 1999. godine. Zato se danas sjećamo, okrenuti ka budućnosti, ali ne zaboravljajući one koji su život dali tog proljeća

Ali, Milica je postala ono što nisu očekivali, Milica je simbol stradanja, Milica ih svakog dana podsjeća na njihovo nepočinstvo, Milica im ne dozvoljava da umire svoju savjest. Milica je postala svetica, i na taj način je vaskrsnula, jer nikada neće biti zaboravljena, iako bi mnogima bilo lakše da bude zaboravljena, jer bi tada mogli da nam nametnu da jesmo ono što nismo.

Milica Rakić je Кosovo i Metohija

Milica je Кosovo i Metohija, Milica je najstradalniji primjer kroz vjekove stradalnog Кosova. Milica je svjedok da je Кosovo ne samo najskuplja srpska riječ, već i najkrvavija srpska riječ. Ne možemo pričati o Кosovu i Metohiji a da u svojim molitvama ne pomenemo Milicu, ne možemo se boriti za Кosovo i Metohiju ako u našem srcu i duši nije Milica, nećemo u toj bitci pobijediti ako zaboravimo Milicu.

Ako postoji čin koji oslikava bezumnost rata i težinu zločina koji je NATO počinio prema narodu Srbije, odnosno Savezne Republike Jugoslavije u agresiji 1999. godine onda je to ubistvo male Milice Rakić i ubistva djece tokom tog bezumnog čina u proljeće 1999. godine

Ipak, mi smo jedan da me ne shvatite pogrešno srećan narod, jer smo imali zemaljsku knjeginju Milicu, i jer imamo nebesku knjeginju Milicu, a ko Bogu može bolje uznijeti molitvu od Milice, od čiste duše, njena molitva Bogu bdije nad nama, jer Bog mora dati dobro uprkos iskušenjima narodu koji je imao na zemlji i koji ima na nebu Milicu!

BOG TI JE DAO CARSTVO NEBESКO!

HRISTOS VASКRSE MILICE!

Spasoje Tomić

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu