HAOS U SANU: LOMA I MATELJEVIĆ POD BARAŽNOM VATROM KOSTIĆA

Obavezno pročitajte

Vladimir Kostić, odlazeći predsednik SANU, organizovao je sastanak sa akademicima Miodragom Lomom i Miodragom Mateljevićem. Tom prilikom, Kostić je kritikovao ovu dvojicu akademika da nisu dovoljno angažovani na pružanju podrške i lobiranju za Kostićevog kandidata, akademika Zorana Kneževića, koji se kandidovao za predsedničku funkciju u SANU.

- Advertisement -

Kostić je tada, vidno uznemiren, optužio Lomu i Mateljevića da tajno rade za akademika Dušana Kovačevića, koji će se takođe kandidovati na izboru za predsednika SANU. Kostić nije propustio priliku i da iznese niz negativnih komentara na račun Kovačevića, kvalifikujući ga da je „žuti ološ“ i „smeće iz DOS-a“, upravo zaboravljajući da su i on i Kovačević ušli u SANU zahvaljujući podršci stranog faktora i Demokratske stranke.

Inače, Kostiću se nikako ne dopada kandidatura Kovačevića, jer će to dodatno osuti ionako sve manji broj glasova za njegov hibridni proizvod po imenu Zoran Knežević.

Na osnovu svega, nameće se logično pitanje, zašto se Kostić kao odlazeći predsednik SANU toliko zalaže i bori za Kneževića, možda čak i više nego kada se on svojevremeno kandidovao. Možda će jednog dana odgovor na to pitanje dati istražni organi.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kina i Rusija brane međunarodni poredak

Kineski lider je poručio da će njegova poseta biti „putovanje prijateljstva, saradnje i mira”, dok je ruski predsednik rekao...

Još priča na sličnu temu