Građani ispred zgrade opštine Zvečan, KFOR ojačava bodljikavu žicu

Obavezno pročitajte

Ispred zgrade opštine Zvečan, nešto pre 7h, pristigao je veliki broj građana i on se sve vreme povećava. Desetine okupljenih stoje u blizini Doma kulture i to uz ogradu ojačanu žicom koju je juče u blizini tu postavili pripadnici KFOR-a. Ipak, situacija je trenutno mirna, prenosi KoSSev.

Uz građane su i ovog jutra čelnici Srpske liste, Igor Simić, Goran Rakić, kao i Aleksandar Spirić. I danas je tu lider GI Srpski opstanak, Aleksandar Arsenijević, piše KoSSev.

- Advertisement -

Za razliku od ponedeljka, danas je na ovom protestu primetan veliki broj žena, a radnici bolnica su u belim mantilima i uniformama hitne pomoći. Ujedno, danas nema lica sa maskama.

Sa druge strane, pripadnici poljskog KFOR-a ojačavaju bodljikavu žicu koju su juče postavili.

Žicu su sada razvukli poprečno duž cele ulice, pa se naspram građana prvo nalazi žica, montažna ograda, a ona i pripadnici KFOR-a sa opremom za razbijanje demonstracija.

Vojnici sa štitovima stoje i u poprečnoj ulici – prekoputa same opštine.

Kod crkve u Zvečanu nalazi se jedno vozilo Hitne pomoći, kao i najmanje dva vozila EULEX-a.

Za razliku od prethodnih dana građani su danas udaljeniji od pripadnika KFOR-a.

I radnici opštine Zubin Potok, kako je KoSSev objavio na Tviteru, prilaze i saopštavaju predstavnicima policije da žele da uđu na svoja radna mesta. Dolaze sa bivšim gradonačelnikom Stevanom Vulovićem i liderom GI za Zubin Potok Mikom Biševcom.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu