GLOBALISTA KON: Ništa od popuštanja mera u januaru!

Obavezno pročitajte

Uprkos nešto boljoj epidemiološkoj situaciji s korona virusom u prethodnom periodu, mere koje su na snazi ostaće nepromenjene najverovatnije do kraja januara, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, Predrag Kon.

kon,

Kon navodi da se u Srbiji još uvek beleži veliki broj zaraženih na dnevnom nivou, te da još ne možemo govoriti o brzom popuštanju mera.

– Još imamo delom nepovoljnu, a delom nestabilnu situaciju, zavisno od dela Srbije. Beograd još uvek ima blizu 600 novozaraženih na dnevnom nivou. To je visok broj. Dakle, ne možemo govoriti o nekom brzom popuštanju. Treba da se, ukupno gledano, spustimo na dvocifren broj da bismo uopšte mogli da pričamo o tome, a mi smo još na četvorocifrenim brojevima, tako da smo još daleko od toga – kaže dr Kon i dodaje da će „produženja radnog vremena za neke objekte biti, ali, verovatno, uz žestoko protivljenje medicinskog dela kriznog štaba“.

Ipak, ni to ne očekuje do kraja ovog meseca.

– Jako je važno da, ako se spušta aktivnost virusa, ne dozvolimo ponovno podizanje. Mi već imamo vrlo relaksirane mere. Verovatno će u kriznom štabu biti borba da se nekim objektima produži radno vreme za neki sat, ali o tome će biti reči u narednom periodu. Mislim da tokom januara nema ni govora o tome – naglašava Kon za Kurir i dodaje da na važeće mere nisu stavljeni rokovi, a da „nema ni teoretske osnove da se nešto toliko promeni u drugoj polovini januara da bi došlo do popuštanja mera“.

Što se odziva za vakcinaciju tiče, Kon kaže da očekuje da će on biti još veći.

– Vrše se ozbiljne pripreme za vakcinalne punktove i velike centre, kao što će biti Sajam. Istovremeno pripremaju se ekipe u okviru domova zdravlja. Tu ima mnogo posla, koji se obavlja i sada dok još nema velikog broja vakcina – navodi Kon za Kurir, koji građanima savetuje da se odluče za prvu vakcinu koja je dostupna i do koje mogu da dođu, kako bi što pre dobili zaštitu.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu