27.8 C
Belgrade
četvrtak, 29 jula, 2021

NOVI ZAKON U NAJAVI: Ko uvredi gej populaciju na Fejsbuku, ide pravo na robiju!?

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Jedna od tema do kraja ove i u narednoj godini biće svakako razvijanje gej prava u Srbiji, a buduća Skupština naše države moraće da donese teške odluke u vezi ove teme.

Naš izvor iz Ministarstva finansija navodi da se svi spremaju za odvajanje novca, nakon formiranja nove Vlade Srbije, kako bi se dodatno finansirale aktivnosti Službe za visoko-tehnološki kriminal. Ovo odelenje uveliko postoji i “lovi” kriminalce i prestupnike na internetu. Ovaj tim sada bi mogao imati dodatni zadatak.

- Advertisement -

Pretnje gej populaciji i dalje su problematične i masovne u Srbiji, a nakon dolaska Ane Brnabić na čelo Vlade Srbije, gej populacija je dodatno ohrabrena da se bori za svoje stavove.

U nacrtima zakona (za koje se ne zna tačno ko je napravio) stoje potencijalne mere lišenja slobode ali i novčane kazne u iznosu od 10,000 pa sve do 160,000 dinara u zavisnosti od težine uvrede ili napada na gej populaciju. Predlaže se da se za one najteže slučajeve (pretnja smrću i nasiljem) izreknu kazne zatvora u trajanju od 6 meseci do 3 godine.

gej,

Nije poznato kada će i da li će na kraju ovaj nacrt dopune zakona biti i zvanično predstavljen u Skupštini Srbije.

- Advertisement -
SourceTPK.news
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti