NOVI ZAKON U NAJAVI: Ko uvredi gej populaciju na Fejsbuku, ide pravo na robiju!?

Obavezno pročitajte

Jedna od tema do kraja ove i u narednoj godini biće svakako razvijanje gej prava u Srbiji, a buduća Skupština naše države moraće da donese teške odluke u vezi ove teme.

Naš izvor iz Ministarstva finansija navodi da se svi spremaju za odvajanje novca, nakon formiranja nove Vlade Srbije, kako bi se dodatno finansirale aktivnosti Službe za visoko-tehnološki kriminal. Ovo odelenje uveliko postoji i “lovi” kriminalce i prestupnike na internetu. Ovaj tim sada bi mogao imati dodatni zadatak.

Pretnje gej populaciji i dalje su problematične i masovne u Srbiji, a nakon dolaska Ane Brnabić na čelo Vlade Srbije, gej populacija je dodatno ohrabrena da se bori za svoje stavove.

U nacrtima zakona (za koje se ne zna tačno ko je napravio) stoje potencijalne mere lišenja slobode ali i novčane kazne u iznosu od 10,000 pa sve do 160,000 dinara u zavisnosti od težine uvrede ili napada na gej populaciju. Predlaže se da se za one najteže slučajeve (pretnja smrću i nasiljem) izreknu kazne zatvora u trajanju od 6 meseci do 3 godine.

gej,

Nije poznato kada će i da li će na kraju ovaj nacrt dopune zakona biti i zvanično predstavljen u Skupštini Srbije.

SourceTPK.news

Ostavite komentar

Najnovije objave

GORAN VESIĆ: Deo pruga u veoma lošem stanju zbog toga što se decenijama nije ulagalo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je, povodom pet iskliznuća iz šina vagona s opasnim materijama od početka...

Još priča na sličnu temu