FRANCUSKA GORI: Narod se pobunio, ne odustaju u borbi protiv tiranije (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Medijski mrak u Francuskoj nije sprečio dešavanje naroda. Protesti, blokade institucija, štrajk javnog sektora. Ovako se bori za svoju zemlju i pored policijskog terora režima Emanuela Makrona.

Organizacija „Amnesti Internešenel“ upozorila je na preteranu upotrebi sile i preterana hapšenja tokom demonstracija u Francuskoj protiv penzione reforme.

- Advertisement -

Istovremeno, francuske vlasti su pozvali da osiguraju bezbednost demonstranata.

– Upozoravamo na prekomernu upotrebu sile i preterana hapšenja, na šta ukazuje više medija – objavio je „Amnesti Internešenel Francuska“ u seriji tvitova.

Ova organizacija traži od vlasti da zabrani upotrebu šok-granata, s obzirom na opasnost ovog oružja čiji projektili nasumično pogađaju ljude.

– Dok se očekuju nove demonstracije širom Francuske, podsećamo da francuske vlasti moraju da obezbede da se pravo na demonstracije poštuje i garantuje i osigura bezbednost demonstranata izbegavanjem upotrebe prekomerne sile – poručio je „Amnesti Internešenel“.

SOURCESrbin info

Ostavite komentar

Najnovije objave

Gašić doneo naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić doneo je naredbu o produženju roka za predaju nelegalnog oružja. Kako je navedeno u „Službenom...

Još priča na sličnu temu