9.8 C
Belgrade
subota, 27 novembra, 2021

EVO ZAŠTO JE CVIJAN UBIJEN, SVE SE SAZNALO: Vučić, Plenković i 150 milijardi evra!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Hrvatski istraživački novinar Domagoj Margetić izneo je nove, šokantne podatke o korupciji i kriminalnim radnjama vlasti u Srbiji i Hrvatskoj i nove detalje iz papira Vladimira Cvijana. – Završavam istraživanje o Cvijanu. Vladimir Cvijan znao je za tajne pregovore i aranžmane Vučića i Todorića u kojima je sudjelovao Bruno Đuran (prim. Srbin info. – uskoro bi trebalo da preuzme BIA). Đuran je više puta kao Vučićev osobni izaslanik dolazio u sjedište Agrokora na sastanke s Todorićem.

Cvijan je znao za aranžmane s naftom, otpadnom hranom i opasnim otpadima na Balkanu. Odnosno znao je koliko je hrvatska mafija platila da u Srbiju odvozi opasni otpad iz Europe. Na tome nisu samo Pripuzovi postali milijarderi. A taj posao u Srbiji bio bi nemoguć bez Vučića.

Nafta, koja bi inače bila pod embargom u Srbiju ulazi kao ruska. U Srbiji se deklarira kao NIS-ova nafta. Potom ju general Čermak s lažnim deklaracijama uvozi kao od švicarske firme u Hrvatsku. I onda s lažnim deklaracijama kao „Croduksova“ nafta ide u EU.

- Advertisement -

Preko Vanje Špiljka (unuk Mike Špiljka) kontrolira se crno tržište nafte na Balkanu. Nafta pod embargom i iz zabranjenih tržišta preko Rusije dolazi u Srbiju, a potom se lažnim deklaracijama hrvatske carine švercuje preko Hrvatske za EU i treće zemlje. Sve ide preko šesnaest ofšor firmi.

Cijeli aranžman Agrokora i Sberbank odrađen je preko Beograda. Preko Vučićevog igrača Brune Đurana. Đuran je s Todorićem dogovarao kombinaciju sa Sberbank. Vučić je i u tome pokupio proviziju. A Đuran je imao pozamašan dosje o Todorićima.

Nastavio sam slijediti trag novca nakon Afere Hypo. U tome mi je pomagao i Cvijan. Svugdje gdje vode tragovi Zagreb i Beograd su zajedno – Južna Afrika, Finska, Rusija, Dubai, Cipar, Malta, a tu su i Slovačka i Velika Britanija. Cvijan je bio nezgodan svjedok traga od 150 milijardi evra!

- Advertisement -

Kad sam prije 10 god pisao da je „ruska“ Sberbank na Balkanu paravan za opljačkane milijarde, svi su me napali. Danas eto većinski vlasnik „ruske“ Sberbank u Hrvatskoj Miodrag Kostić. Sve sa tajnih računa u Hypo Grupi sakrili su preko Sberbank dalje …

Promjene u Sberbank znače daljnje sakrivanje tragova milijardi pohranjenih na tajnim računima. Milijardi iz Srbije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Crne Gore i Makedonije. Plenković i Vučić u tome su partneri. Kao što su na tajnim računima partneri bili Tuđman i Milošević.

I Vučić i Plenković tu su da osiguraju kontinuitet kalašnjikov-ekonomije iz ratnih 90ih. Tuđmanov i Miloševićev potrčko tu su da sakriju trag krvavog ratnog plijena.

Cvijan je znao tajnu dogovora s Karićima. Karić je morao osigurati aranžman s Rusima o skrivanju balkanskih milijardi. Zauzvrat su mu skinute optužnice. Zbog tih je dogovora Cvijan dolazio i u Zagreb. Bio je nezgodan svjedok dogovora Zg i Bg oko tajnih računa u Rusiji i Dubaiju.

Na vlasti u zemljama bivše Jugoslavije ono je čemu smo nekad tepali – bagra. Bagra na vlasti zna samo krasti. Ovdje su nacionalizimi i vjerske pizdarije samo kulisa iza koje bagra provodi svoje interese. Pune oči zastava i grbova, džepovi prazni.

A i ovo s masovnim iseljavanjima ide bagri na ruku. Pametni će da odu. Da se maknu od bagre. A ostatak će opet da se pobije kad bagra zamaše zastavama za start krvave trke – zaključio je Domagoj Margetić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti