5.4 C
Belgrade
petak, 3 decembra, 2021

VUČIĆ BROJI POSLEDNJE DANE NA SLOBODI: Belivuk progovorio, jedva čeka da počne suđenje!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Tužilaštva za organizovani kriminal, koja je podignuta protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih, koji su optuženi za niz teških krivičnih dela, među kojima su i ubistva. Optužnica je potvrđena nakon što advokati okrivljenih nisu podneli žalbe na istu, a kako saznajemo, odbrana je spremna da o svim dokazima tužilaštva raspravlja u sudnici.

„Imajući u vidu činjenicu da okrivljeni i branioci nisu podneli žalbu u zakonskom roku od dana dostavljanja rešenja, to je rešenje o potvrđivanju optužnice postalo pravnosnažno, a optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal stupila je na pravnu snagu. Predsednik veća će u skladu sa odredbama Zakonika o krivičnom postupku u roku od 30 dana odrediti pripremno ročište“, saopštio je danas Viši sud u Beogradu.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink
- Advertisement -

Kako saznajemo, odbrana optuženih spremna je da se se suoči sa tužilaštvom u sudnici i predoči svoje dokaze, koje su prikupili proteklih meseci. Naime, okrivljeni, ali i njihovi branioci jedva čekaju početak suđenja, ali i rasplet slučaja koji je uznemirio srpsku javnost.

Inače, advokati okrivljenih u više navrata su iskazivali svoj bunt povodom navoda iz optuženica. Identična situacija dogodila se avgusta ove godine, a kako je naš portal tada pisao, pojedini branioci nisu želeli da daju svoje odgovore na optužnicu, ali ni da ulažu žalbe.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Tvrdili su da im nije bila dostavljena dokumentacija iz Francuske koja se ticala naredbi francuskih sudova za zaplenu podataka sa aplikacije „Skaj“, a koju je prema sumnjama srpskog tužilaštva, koristila ova grupa u izvršenju krivičnih dela.

- Advertisement -

Reč je o ključnim dokazima u postupku, preko kojih su, prema navodima tužilaštva, okrivljeni slali fotografije ubijenih žrtava.

Podsetimo, tužilaštvo je optužnicu protiv grupe uhapšenih vođa navijača Veljka Belivuka i Marka Miljkovića podiglo 30. jula, a nekoliko dana kasnije sud je potvrdio njenu formalnu ispravnost i uputio je optuženima i njihovim braniocima na odgovor.

Optužnica protiv kriminalne grupe pisana je na više stotina strana.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti