EPIDEMIOLOG DIGAO BUNU: Nema potrebe za nošenjem maski, ničemu ne služe!

Obavezno pročitajte

Epidemiolog se oglasio

Nema još potrebe za nošenje maski u Švedskoj, rekao je u četvrtak vodeći zdravstveni epidemiolog u toj zemlji s više od 7000 umrlih.
On je to izjavio dan nakon što je SZO objavila preporuke o široj upotrebi maski.

epidemiolog

Svetska zdravstvena organizacija je u sredu objavila da bi ljudi, uključujući decu stariju od 12 godina, tamo gde se epidemija širi uvek trebalo da nose maske u trgovinama, na radnim mestima i u školama u kojima nije moguće na odgovarajući način provetriti prostorije, kao i pri dolasku gostiju u dom građana u slabo provetrene prostorije.

Švedska zdravstvena agencija, koja stoji iza švedske strategije protiv zatvaranja, odbacila je preporuke nošenja maski, navodeći kao razlog slabe dokaze o njihovoj delotvornosti i strah da bi se maske mogle koristiti kao izgovor protiv izolacije pri pojavi simptoma.

Maske za lice mogle bi biti potrebne u nekim situacijama. Te situacije nisu se još pojavile u Švedskoj, s obzirom na naš dijalog s regijama“, rekao je Anders Tegnel, vodeći švedski epidemiolog na konferenciji za medije u četvrtak.

„Sve dosadašnje studije sugerišu da je puno važnije održavati razmak nego nositi masku“, rekao je Tegnel.

Premijer Stefan Lofven objavio je u četvrtak da srednje škole prelaze na nastavu na daljinu do kraja godine u pokušaju suzbijanja ozbiljnog drugog talasa koronavirusa.

Švedska je u četvrtak potvrdila 35 novih žrtava kovida 19, čime je ukupan broj umrlih porastao na 7.007.

U protekla 24 sata ima 6.485 novih zaraza, manje nego pre dve nedelje kada je potvrdila 7.240 zaraza.

Stopa smrtnosti po glavi stanovnika u Švedskoj nekoliko je puta veća u poređenju s njenim nordijskim susedima, ali niža od nekoliko evropskih zemalja koje su se odlučile na zatvaranje.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SOROŠEV VIRUS U SRPSKOJ AKADEMIJI NAUKA I UMETNOSTI

Američki milijarder Džordž Soroš je jedan od najznačajnijih boraca za uspostavljanje potpune dominacije neo-liberalnog kapitalizma na globalnom nivou, ali...

Još priča na sličnu temu