Egipat odbio predlog CIA da privremeno upravlja Pojasom Gaze posle rata

Obavezno pročitajte

KAIRO – Egipatski predsednik Abdel-Fatah el-Sisi je navodno odbio predlog direktora američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijema Bernsa da Kairo preuzme privremeno bezbednosno upravljanje u Pojasu Gaze posle rata, dok Palestinska uprava ne budu spremna da preuzmu vlast, prenosi Tajms of Izrael pozivajući se na američke medije.

Sisi je saopštio Bernsu da Egipat neće igrati ulogu u eliminisanju Hamasa, koji drži vlast u Pojasu Gaze, pošto su palestinski militanti doprineli da egipatska granica sa enklavom bude relativno mirna poslednjih godina, saopštili su za „Volstrit džornal” visoki egipatski zvaničnici pod uslovom anonimnosti.

- Advertisement -

Egipatski predsednik i direktor Centralne obaveštajne agencije sastali su se u utorak u Kairu, da bi razgovarli o vojnoj operaciji Izraela u Pojasu Gaze, saopšteno je iz egipatskog predsedništva. Sisi je tokom sastanka ponovio poziv na hitan prekid vatre kako bi se zaštitili civili i na „neometan protok humanitarne pomoći”, saopštio je portparol egipatskog predsednika, prenosi Tanjug.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIŠA VACIĆ: Pobratimiti se sa Donjeckom

Kandidat za gradonačelnika Beograda i nosilac liste "Kad se vojska na Kosovo vrati" Miša Vacić kaže da će kada...

Još priča na sličnu temu