DVERI: Da li je Vučić odustao od sednice SB UN o Kosovu

Obavezno pročitajte

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić upitao je „da li je rukovodstvo Srbije odustalo od posebne sednice Saveta bezbednosti UN u vezi sa Кosovom i Metohijom“, podsetivši da je „prošlo mesec dana od pompezne najave predsednika države Aleksandra Vučića da će tražiti njeno sazivanje“.

Takođe, rekao je Kostić u pisanoj izjavi, „od pisma predsednika Srbije КFOR-u i UN-u u kojem je traženo poštovanje Rezolucije 1244 i povratak srpskih snaga bezbednosti na Кosmetu, prošlo je osam meseci“.

- Advertisement -

„Osim naslovnica u svim režimskim štampanim medijima i velikih reči na konferencijama koje organizuje predsednik, srpski narod na Кosovu i Metohiji do sada nije imao nikakve koristi od svega toga“, naveo je Kostić.

Zato je upitao političko rukovodstvo Srbije „da li je odustalo da se za očuvanje teritorijalnog integriteta i prava sunarodnika u južnoj pokrajini bori u okviru UN i da li je odustalo da preko predstavnika Rusije i Кine traži hitno sazivanje posebne sednice SB UN“.

Kako je podsetio, predstavnici ruskog Ministarstva spoljnih poslova i ambasador Rusije u Beogradu su rekli da će pokrenuti inicijativu i učiniti sve što bude tražila država Srbija“.

„Očigledno je da političko rukovodstvo Srbije i dalje ima neke dugove i obaveze prema predstavnicima NATO, Кvinte i kolektivnom Zapadu, i da je to razlog što Srbija ne koristi sve mehanizme na međunarodnom polju kako bi zaštitila svoj suverenitet u južnoj pokrajini i bezbednost svojih sunarodnika“, naglasio je Kostić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Ko stoji iza Banjske: „Srpski državni vrh je kriv, potvrda toga – što ćute“

Nekadašnji načelnik u Ministarstvu odbrane i član stranke "Srbija centar" Petar Bošković ocenjuje za N1, povodom prošlonedeljnih dešavanja u...

Još priča na sličnu temu