DR ALBIN ĆEMAN: Ako udarite na Ostrog izaći ćemo iz svih džamija i stati u odbranu. Srbi su naša braća (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Lekar iz Petnjice i potpredsednik Demokrata, dr Albin Ćeman, u vezi sa Predlogom zakona o slobodi veroispovesti, kojim aktuelna vlast u Crnoj Gori pokušava oteti verske objekte, obratio se svojoj braći – muslimanima, katolicima i pravoslavcima.

“Poučeni nemilim istorijskim događajima i dubokim podelama, naučili smo da na ovim prostorima gradimo mostove prijateljstva, bratske ljubavi i solidarnosti. Međusobno smo se uvek pomagali, slagali i jedni drugima bili najčvršći oslonac, zbog nas, naših predaka i naših potomaka. Moj Bajram i vaš Božić, moj merhamet i vaše čojstvo, moja džamija i vaša crkva i katedrala, moj Muhamed, a vaš Sveti Vasilije i Sveti Trifun, za mene i moju porodicu su bile i ostale svetinje koje su nas na ovim i svim drugim prostorima sabrale, neraskidivo i trajno vezale”, kazao je on.

- Advertisement -

Ćeman je istakao da on, Bošnjak iz Petnjice, lekar i potpredsednik Demokrata, neće glavu okretati, neće se praviti nem i neće ćutati samo zato što je napadnut Hram Svetog Vladimira u Baru i Katedrala Svetog Trifuna u Kotoru, a ne njegova džamija u Petnjici.

“Neću da ćutim, neću da se pravim da ništa ne vidim i ne čujem, neću da sedim mirno i pognute glave, dok me svađaju sa mojim najboljim drugom, sa mojim komšijom, sa mojim kolegama, sa mojom braćom i prijateljima, sa mojim muslimanima, katolicima i pravoslavcima. Neću da ćutim i nemo posmatram dok od naroda otimaju džamije i pretvaraju ih u velelepne privatne vile, hramove u hipermarkete, a katedrale u poslastičarnice i restorane”, naveo je Ćeman.

Dodao je da kao lekar i pre svega humanista nikada nije delio ljude na vere i nacije, te da kada leči ne pita kako se neko zove, već kako mu može pomoći, a kao političar kada se bori protiv kriminalaca, ne gleda koje su vere, već ih pobeđuje zato što su kriminalci.

“Kao građanin i vernik, kao brat i Alekse i Antona, kada branim, ne branim samo džamije, već branim ugrožene, branim principe, branim pravdu, branim i hramove, i katedrale, i džamije, branim slogu, zajedništvo i pomirenje, branim brata, jer smo vam davno poručili: napadnite jednog, napali ste sve, udarite na Danila, udarili ste na mene, jer mi znamo samo za jedno i tako će biti dok hodamo ovom zemljom – brat za brata, a ne brat protiv brata”, istakao je Ćeman.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu