ĐOKOVIĆ SE OGLASIO: Prvi teniser sveta odgovorio na Konove kritike!

Obavezno pročitajte

Najbolji teniser sveta Novak Đoković posle javne poruke tokom pandemije korona virusa da se protivi vakcinisanju i oštrog odgovora epidemiologa Predraga Kona priznao da će morati „da istražuje“ o toj temi.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković našao se u žiži svetskih medija prethodnih dana kada je jasno stavio do znanja da je protiv vakcinacije povodom nagoveštaja da će ona možda biti obavezna kada se bude otkrila vakcina protiv virusa Covid-19.

- Advertisement -

„Ja prvi nisam za te vakcine, nisam pristalica toga da moram da se vakcinišem da bih putovao. Ako to bude bilo pravilo i zakon, šta će onda biti. Moram da odlučim da li ću se podvrgnuti tome ili ne“, napomenuo je Đoković.

Odmah posle Đokovićeve izjave oglasio se i Predrag Kon, iskusni epidemilog, koji mu je sugerisao da kao uticajna ličnost treba da se suzdrži od takvih komentara u oblasti koju ne poznaje.

„Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdravlje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanje u vezi sa vakcinacijom, jer imaš ogroman uticaj“, objavio je Kon na svom Facebook profilu.

Njujork tajms“ je posle toga objavio Đokovićevu izjavu u kojoj je priznao da je pomalo zbunjen oko svega.

„Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem ono što je najbolje za moje telo. Otvorenog sam uma i nastaviću da istražujem na ovu temu jer je ona važna i imaće uticaja na sve nas. Da budem iskren, kao i ostatak sveta, pomalo sam zbunjen. Uprkos tome što imam pristup informacijama i resursima, u nedoumici sam šta bi bilo najbolje učiniti“, preneo je američki list saopštenje koje je dostavio tim Novaka Đokovića.

Novak Đoković koji se prethodnih dana u javnim razgovorima sa kolegama teniserima i ostalim sportistima bavio korona virusom, zaštitom i pitanjima vezanim za vakcinaciju, večeras će se ponovo obratiti javnosti, jer je dogovorio Instagram live sa italijanskim igračem Fabiom Fonjinijem i njegovom suprugom Flavijom Penetom, pa je za očekivati da bi opet mogao da kaže po koju o toj veoma osetljivoj temi.

SourceMondo.rs

1 COMMENT

  1. „Nisam stručnjak, ali želim da imam opciju da izaberem ono što je najbolje za moje telo. Otvorenog sam uma i nastaviću da istražujem na ovu temu jer je ona važna i imaće uticaja na sve nas. Da budem iskren, kao i ostatak sveta, pomalo sam zbunjen. Uprkos tome što imam pristup informacijama i resursima, u nedoumici sam šta bi bilo najbolje učiniti“, preneo je američki list saopštenje koje je dostavio tim Novaka Đokovića.

    Zaboga ljudi, pa Novak samo koristi svoje demokratsko pravo i slobodu govora da iznese svoj stav o odredjenoj temi.
    Zasto su vam usta puna demokratije a nedate ljudima da javno kazu sta misle?
    Kakvi ste to ljudi, pa nije demokratija da svi mislimo kako sef kaze halooooooooooo…

Ostavite komentar

Najnovije objave

MILOŠ VUČEVIĆ: Ko je dozvolio da kosovska policija dođe na sever, Srbija razočarana reakcijom Kfora

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je posle događaja na severu Kosova 24. septembra ključno pitanje ko...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: