12.6 C
Belgrade
petak, 20 maja, 2022

DISKRIMINACIJA: Neke bolnice u Italiji ne žele da leče i operišu nevakcinisane ljude!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Neke bolnice u Italiji ne žele da leče i operišu osobe koje odbijaju da se vakcinišu, a Ortopedska bolnica „Galeaci“ u Milanu čak je izdala i uredbu o tome.

Novinari su posetili nekoliko bolnica snimajući skrivenom kamerom zaposlene na prijemu i pitajući ih da li je potrebna „zelena propusnica“, potvrda o tome da je pacijent vakcinisan ili da je preboleo kovid-19 da bi bili lečeni, na šta su dobili potvrdne odgovore.

Ista situacija dogodila se i nakon što su pozvali kol-centar bolnica.

- Advertisement -

U internoj odredbi profesora Fabricija Preljaska iz Ortopedske bolnice „Galeaci“ pod nazivom „Revizija programa hirurških intervencija od januara 2022. godine“ direktno se navodi da nevakcinisani nisu prioritet.

„Poštovane kolege, s obzirom na otežanu epidemiološku situaciju od 10. januara potrebno je uraditi reviziju svih operacija omogućavajući lečenje samo osobama sa super zelenom propusnicom, vakcinisanima ili onima koji su ozdravili i pacijentima kojima nije potrebna ni interna ni spoljna rehabilitacija. Zamoljeni ste da se javite kancelariji direktora ne bi li organizovali operacije u narednim sedmicama“, piše u Preljaskovoj odredbi.

Slučaj je dospeo i pred vlasti oblasti Lombardija koje će poslati inspekciju u Bolnicu, a javno tužilaštvo pokrenulo je istragu.

- Advertisement -

„Super zelena propusnica“ dobija se nakon tri doze vakcinacije ili dve doze, od kojih druga ne sme biti starija od četiri meseca ili nakon ozdravljenja.

Ona je u Italiji potrebna za odvijanje normalnog života: odlazak u restorane, kafiće, na bazene, u pozorišta, bioskope, muzeje, na skijanje i sve ostale aktivnosti, osim odlazaka u prodavnice hrane i apoteke.

Dok ostatak Evrope smanjuje zabrane u borbi protiv kovida-19, Italija od 1. februara uvodi nove mere, navode agencije.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti