DIREKTIVE SNS PRED SKUPŠTINU STRANKE: Osnivanje pokreta nije gašenje SNS

Obavezno pročitajte

Srpska napredna stranka (SNS) šalje lokalnim odborima instrukcije u kojima se od funkcionera traži da pripreme organizaciju i odrede kvote za dolazak na vanrednu stranačku skupštinu u „Areni“ 27. maja i pripremu za osnivanje Narodnog pokreta, uz naznaku da on ne podazumeva gašenje SNS, piše danas list „Nova“.

Pozivajući se na jedan od dopisa u čiji sadržaj je imao uvid, list navodi da centrala SNS šalje odborima poruke o obavezama koje imaju najkasnije do 21. maja, među kojima je organizacija sednice svih mesnih odbora, pri čemu se traži da Izvršnom odboru SNS dostave fotografije sa sazivom mesnog odbora i datumom održavanja sednice.

- Advertisement -

„Neophodno je da pozovete kompletno članstvo kako bi što više ljudi prisustvovalo sednici“, navodi se u direktivama centrale SNS lokalnim stranačkim odborima.

Osim toga, piše i da lokalni funkcioneri, direktori, predsednici opština, članovi veća, predsednici skupština opština, pomoćnici i zameni treba da prisustvuju na nekoliko sednica mesnih odbora.

Na sednici svakog odbora treba da bude prisutan „bar jedan funkcioner lokalne uprave“, navedeno je u dopisu na koji se poziva list „Nova“.

Od odbora se traži da odrede kvote za dolazak na Skupštinu u „Areni“ 27. maja, izbor delegata i organizacija dolaska članova na svečani deo Skupštine.

Druga tačka, piše „Nova“, odnosi se na pripremu oko osnivanja Narodnog pokreta.

„Uputiti članstvo da će se nakon Skupštine pristupiti osnivanju Narodnog pokreta, koji ne podrazumeva gašenje SNS“, navodi se u dopisu na koji se poziva „Nova“.

List podseća da je predsednik Srbije i lider SNS za 26. maj, dan uoči sednice Skupštine, u Beogradu zakazao „najveći skup ikada“ u Srbiji.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu