MINISTAR JOVANOVIĆ PORUČIO: Gašenje Pink i Happy traži beščasna i lešinarska opozicija

Obavezno pročitajte

Veliki broj građana izašao je na ulicu u ponedeljak, kada je organizovan miran skup „Srbija protiv nasilja“. Tada je iznet niz zahteva pred vlast, a jedan od njih ticao se ukidanja nacionalne frekvencije televizijama Pink i Happy, koje u svojim programima promovišu osuđenike, starlete, plasiraju govor mržnje… I taj zahtev je toliko pogodio ministra informisanja i telekomunikacija Mihaila Jovanovića, koji se obrušio na opoziciju.

Obratio se javnosti Jovanović putem društvenih mreža, gde je za opoziciju napisao da je „beščasna i lešinarska“.

- Advertisement -

Objava ministra Mihaila Jovanovića FOTO: PrintscreenObjava ministra Mihaila Jovanovića FOTO: Printscreen

– Kao ministar informisanja i telekomunikacija dužan sam da reagujem i osudim zahtev opozicije koja traži zabranu jednog medija, zato što to predstavlja udarac na slobodu govora koja se smatra neizostavnim temeljom svakog demokratskog društva. Ono što me posebno brine u ovoj situaciji je izostanak bilo kakve reakcije novinarskih i medijskih udruženja, nevladinih organizacija koje se bave slobodom medija, kao i sindikata novinara – počeo je Jovanović.

– Nema demokratskog društva bez slobodnih i nezavisnih medija, slobodni da sami određuju sopstvenu uređivačku politiku. Ovo nije pitanje ličnog izbora da li se vama neki medij sviđa ili ne, nego je fundamentalno pitanje da svaki medij ima pravo na rad, sve dok poštuje zakone ove zemlje i novinarske profesije.

A onda se i obrušio na opoziciju.

– Takođe, dižem svoj glas i zbog novinara i svih zaposlenih na televiziji, jer se gašenjem medija ugrožava njihova egzistencija. Neverovatno je da zahtevi za gašenje TV Pink i TV Happy dolaze od onih kojima su puna usta slobode medija i demokratije – naveo je Jovanović i zaključio:

– Najoštrije osuđujem političko lešinarstvo i beščašće opozicije koje je prevazišlo sve nama poznate granice. Tragedije koje su se desile u našoj zemlji u toku prošle nedelje ostaviće neizbrisiv trag na sve nas, i upravo zato mi je neverovatno da se takve tragedije koriste za političke obračune i političke proteste – završio je svoje izlaganje ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu