Dačić obeležio 120 godina postojanja svoje partije

Obavezno pročitajte

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić danas je sa delegacijom SPS položio venac povodom obeležavanja 120 godina od osnivanja socijalističkog pokreta u Srbiji i dana kada je osnovana Srpska socijaldemokratska partija 1903. godine.

Dačić je izjavio da iako je socijalista bilo i ranije, kao što je bio Svetozar Marković, tek su Dragiša Lapćević i Dimitrije Tucović osnovali 1903. tu partiju, koja je u političko pravnom kontinuitetu živa i danas.

- Advertisement -

„Za šta su se oni zalagali u tom vremenu, sigurno bar pola od tih ideja mogu da se prepišu i budu danas deo programa moderne levice“, rekao je Dačić.

Neki od ciljeva stranke prvenstveno su bili borba za socijalističku pravdu, opšte pravo glasa, uključujući žene, borba za seljake, radnička prava.

To su vanvremenske teme i nešto čega moramo da se sećamo i obeležavamo, poručio je Dačić.

On je najavio ozbiljnije obeležavanje na jesen, sa ciljem da se vidi šta bi bile ideje i politika aktuelnog levog pokreta i koje ideje će nadživeti i sledećih 120 godina.

SourceDanas

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić o uvođenju sankcija Rusiji: „Možda će pridikama da me ubede“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tokom obraćanja iz Njujorka, gde prisustvuje zasedanju Generalne skupštine UN, izjavio da „Srbija još...

Još priča na sličnu temu

%d bloggers like this: