Da li je direktor CIA dao rok Zelenskom za okončanje rata

Obavezno pročitajte

Ukrajinci šefu CIA otkrili strategiju da ponovo zauzmu teritorije koje su okupirane od strane Rusije i otvore pregovore o prekidu vatre sa Moskvom do kraja godine.

Direktor CIA Vilijam Berns nedavno je boravio u Ukrajini i sastao se sa predsednikom Volodimirom Zelenskim i ukrajinskim obaveštajnim zvaničnicima, izjavio je za Si-En-En zvaničnik američke administracije.

- Advertisement -

 „Direktor Berns je nedavno otputovao u Ukrajinu, kao što je to redovno činio od početka agresije Rusije pre više od godinu dana.

Kao i na drugim putovanjima, direktor se sastao sa svojim ukrajinskim obaveštajnim kolegama i predsednikom Zelenskim, potvrđujući posvećenost SAD razmeni obaveštajnih podataka kako bi pomogli Ukrajini u odbrani od ruske agresije, rekao je američki zvaničnik.

Direktor CIA putovao u Kijev pre pobune Jevgenija Prigožina, tako da to pitanje nije bilo na dnevnom redu.

O Bernsovom poslednjem putovanju u Kijev prvi je izvestio „Vašington post”.

 

Pozivajući se na zvaničnike koji su upoznati sa detanjima posete „Post” navodi da su tokom tajne posete Ukrajini direktora CIA Vilijama Džej Bernsa ranije ovog meseca, ukrajinski zvaničnici otkrili ambicioznu strategiju da ponovo zauzmu teritorije koje su okupirane od strane Rusije i otvore pregovore o prekidu vatre sa Moskvom do kraja godine.

Bernsov put, koji ranije nije objavljen, uključivao je sastanke sa predsednikom Volodimirom Zelenskim i najvišim ukrajinskim obaveštajnim zvaničnicima.

Do ovog sastanka došlo je u kritičnom trenutku ratnog sukoba, jer se ukrajinske snage bore da ostvare prednost u dugo očekivanoj kontraofanzivi, ali tek treba da rasporede većinu svojih jurišnih brigada obučenih i opremljenih na Zapadu, navodi „Vašington post”. 

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

ADRA: 4.000 ljudi na ulicama Beograda, država otežava beskućnicima

Nevladina organizacija ADRA je u proteklih godinu dana pružila podršku za 1.850 osoba, od kojih su 95 odsto primarni...

Još priča na sličnu temu