22 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

ČVRSTA RUKA: Ruska garda likvidirala preko 10 operatera ukrajinskih dronova u LNR

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ruska garda je identifikovala i likvidirala više od deset operatera ukrajinskih dronova u Luganskoj Narodnoj Republici, saopštila je resorna pres služba.

„Na osnovu obaveštajnih podataka, ruska garda utvrdila je koordinate 13 operatera neprijateljskih bespilotnih letelica u LNR. Operateri su likvidirani artiljerijskom vatrom“, navodi se u saopštenju.

- Advertisement -

Pored toga, navodi se da su pripadnici resora na teritoriji republike zaplenili 14 bacača granata, uključujući PG-7GM poljske proizvodnje i ručni protivtenkovski bacač granata AT4SC-RS kalibra 84 milimetra, dva prenosna protivvazduhoplovna raketna sistema, američki bacač plamena M136A1, sedam protivtenkovskih navođenih raketa „fagot“ i „kornet“.

Ističe se da su zaplenjeni i automat „kalašnjikov“, 70 granata kalibra 122 milimetra, 50 protivtenkovskih i protivpešadijskih mina, 51 komad municije za bacače granata, 13 granata, četiri kilograma eksploziva, kao i preko 3.000 patrona različitog kalibra.
Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti