19.3 C
Belgrade
subota, 13 avgusta, 2022

PUTIN APELUJE NA ZDRAV RAZUM: U nuklearnom ratu ne može biti pobednika

NAJČITANIJE

- Advertisement -

U nuklearnom ratu ne može biti pobednika i zato ga ne treba pokretati, navodi se u pismu predsednika Rusije Vladimir Putin koje je pročitano na konferenciji o neširenju nuklearnog oružja.

„Kao država-potpisnica Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja Rusija i jedan od njegovih garanata, dosledno ispunjava sve tačke sporazuma Sporazuma. Naše obaveze iz bilateralnih sporazuma sa Sjedinjenim Državama o smanjenju i ograničenju relevantnog naoružanja su takođe u potpunosti ispunjene. Polazimo od činjenice da u nuklearnom ratu ne može biti pobednika i da on nikada ne sme da bude pokrenut. Zalažemo se za jednaku i nedeljivu bezbednost za sve članove međunarodne zajednice“, rekao je ruski lider.

- Advertisement -

Po njegovom mišljenju, obaveze iz Sporazuma o neširenju nuklearnog oružja u interesu su, kako nuklearnih tako i nenuklearnih država.

„Za više od pola veka svog postojanja, Sporazum je postao jedan od ključnih elemenata međunarodnog sistema bezbednosti i strateške stabilnosti. Obaveze koje predviđa u oblastima neširenja, razoružanja i mirnog korišćenja atomske energije u potpunosti zadovoljavaju interese i nuklearnih i nenuklearnih zemalja“, objasnio je ruski lider.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti