30.8 C
Belgrade
ponedeljak, 26 jula, 2021

ADVOKAT EKSKLUZIVNO OTKRIVA: Cvijan bio uplašen, pričao da ga prate!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Advokat Ivan Ninić rekao je da je u svojstvu advokata poslao pet pitanja Bezbednosno-informativnoj agenciji kako bi dobio odgovore na pitanja o smrti Vladimira Cvijana, ali da nove informacije nisu donele ništa novo.

Ninić je napomenuo da Cvijana nije dobro poznavao, ali da ga je sreo nekoliko puta.

Tada sam stekao utisak da on planira žestoke političke aktivnosti na domaćem i međunarodnom planu, da je oran za borbu. Takođe, stekao sam utisak da on oseća da je ugrožen. On je imao utisak da ga neko prati i do automobila sam ga ispratio. Stalno je govorio „Prate me, prate me“ – rekao je Ninić gostujući na televiziji Nova S.

- Advertisement -

On je dodao da je u slučaju Cvijan sve misteriozno od samog početka.

Očekivao sam da će još neko od mojih kolega da reaguje, ali je Advokatska komora zatajila, iako je prvu informaciju imala negde 2018. godine. Znate, netipično je da advokati završavaju svakog dana u Dunavu. Više javno tužilaštvo je odbilo moj zahtev za pristup informacijama, nakon čega sam ja pisao žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja i ja neću odustati – nastavio je Ninić.

Advokat je rekao da je postavio pet pitanja BIA, da je očekivao da neće dobiti odgovor jer je to praksa, ali je bio šokiran kada je dobio odgovore.

- Advertisement -

Direktor je opozvao te odluke o tajnosti i stavio mi na raspolaganje tih šest dokumenata da objavim, pošto je u ovom slučaju sve misterija. Svih šest dokumenata su iz marta ove godine, tako da ništa novo mi nismo dobili ovim novim informacijama. BIA tvrde da ne postoji informacija u koju bih ja po zakonu mogao da ostvarim uvid. Ja sam na Tviteru objavio tih šest dokumenata. Tu imamo razgovor sa radnikom Jugoslovenskom rečnog brodarstva koji je video njegovo telo – kazao je Ninić.

On je dodao da je izvesno da je Cvijan izvesno vreme boravio u inostranstvu, te da se vratio u Srbiju u oktobru 2017.

Krajem te godine napustio je porodični dom, da bi 5. januara 2018. bilo pronađeno u reci. Supruga nije bila uključena u ceo proces, što je netipično jer oni imaju i decu. Supruga je prema navodima BIA saznala u martu i aprilu ove godine saznala za ubistvo njenog bivšeg muža – rekao je Ninić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti