ČUDO BOŽJE U NAGORNO KARABAHU: Momka u bombardovanju crkve spasila BIBLIJA! NIJEDNA IKONA NIJE PALA!

Obavezno pročitajte

Biblija spasila život mladića

Momak je sedeo u crkvi kada je usledila eksplozija, Biblija zaustavila geler
Jedan mladić navodno je pukom srećom preživeo granatiranje Crkve Hrista spasitelja u Nagorno Karabahu. Njega je, naime, spasla Biblija, tako što je zadržala geler koji bi nesrećnog vernika sigurno ubio.


Mladić je sedeo juče u crkvi kada je usledio raketni napad koji su navodno izvršile snage Azerbejdžana. U rukama je držao Bibliju u koju se zario geler, dok se oko njega sve rušilo.

- Advertisement -
biblija,

Društvenim mrežama kruže fotografije mladića koji leži u bolničkoj postelji, kao i fotografije Svetog pisma čije su strane poderane.

Podsetimo, Crkva Svetog Hrista Spasitelja, poznata kao Gazančecoc, obeležje Šušija, gotovo je uništena u jučerašnjem napadu. Crkva je građena od 1868. do 1887. i sedište je eparhije Nagorno-Karabaha Jermenske apostolske crkve i odolevala je svim sukobima u Karabahu u poslednje tri decenije.


Ono što je zanimljivo jeste da, iako je crkva pretrpela velika oštećenja, nijedna ikona koja visi na zidu nije pala, a i mozaici su ostali neoštećeni.

Podsetimo, borbe u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra, a Azerbejdžan i Jerevan se međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.


U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija, dok je u Azerbejdžanu uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Odnosi između dve nekadašnje sovjetske republike zategnuti još od 1991. godine kada je jermenska vojska okupirala Nagorno-Karabah, teritoriju koju je međunarodna zajednica priznala kao deo Azerbejdžana.

Konfliktu se ne još ne vidi kraj, a donete su četiri rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i dve Generalne skupštine UN u kojima se straži hitno povlačenje jermenskih trupa sa te teritorije Azerbejdžana, koju većim delom nastanjuju Jermeni. Nagorno-Karabah se jednostrano otcepio od Azerbejdžana, ali nije međunarodno priznat kao država.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu