18.4 C
Belgrade
sreda, 28 oktobra, 2020

ČUDO BOŽJE U NAGORNO KARABAHU: Momka u bombardovanju crkve spasila BIBLIJA! NIJEDNA IKONA NIJE PALA!

NAJČITANIJE

UZNEMIRUJUĆE: Delili drogu osnovcima, roditelji dece ih tukli bejzbol palicama (VIDEO +18 )

U ruskom gradu Barnaul grupa dilera podelila je grupi osnovaca nižih razreda narkotike, uglavnom ekstazi i spid u vidu bombona i žvaka.

“PUTIN OSLOBODIO LAVOVE I TIGROVE“ Na sve spremni da spreče kršenje izolacije?

Jutros na društvenim mrežama "eksplodirala" je vest kako su "ruske vlasti na nalog predsednika Vladimira Putina, oslobodile na stotine lavova, kako...

OGLASILA SE I KUBA: Imamo lek. Spremni smo da snabdevamo i ostatak sveta

Kuba tvrdi da ima dovoljno rezervi antivirusnog leka koji se koristi za lečenje korona virusa da pokrije potražnju kod kuće, kao i potrebe drugih...

EKSKLUZIVA: Ovo je novi sastav Vlade Republike Srbije

Iz dobro obaveštenih izvora iz Nemanjine ulice, ovako će izgledati novi sastav Vlade Srbije:Ana Brnabić, premijer i...

Biblija spasila život mladića

Momak je sedeo u crkvi kada je usledila eksplozija, Biblija zaustavila geler
Jedan mladić navodno je pukom srećom preživeo granatiranje Crkve Hrista spasitelja u Nagorno Karabahu. Njega je, naime, spasla Biblija, tako što je zadržala geler koji bi nesrećnog vernika sigurno ubio.


Mladić je sedeo juče u crkvi kada je usledio raketni napad koji su navodno izvršile snage Azerbejdžana. U rukama je držao Bibliju u koju se zario geler, dok se oko njega sve rušilo.

biblija,
- Advertisement -

Društvenim mrežama kruže fotografije mladića koji leži u bolničkoj postelji, kao i fotografije Svetog pisma čije su strane poderane.

Podsetimo, Crkva Svetog Hrista Spasitelja, poznata kao Gazančecoc, obeležje Šušija, gotovo je uništena u jučerašnjem napadu. Crkva je građena od 1868. do 1887. i sedište je eparhije Nagorno-Karabaha Jermenske apostolske crkve i odolevala je svim sukobima u Karabahu u poslednje tri decenije.


Ono što je zanimljivo jeste da, iako je crkva pretrpela velika oštećenja, nijedna ikona koja visi na zidu nije pala, a i mozaici su ostali neoštećeni.

- Advertisement -

Podsetimo, borbe u Nagorno-Karabahu počele su 27. septembra, a Azerbejdžan i Jerevan se međusobno se optužuju za izbijanje sukoba.


U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija, dok je u Azerbejdžanu uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Odnosi između dve nekadašnje sovjetske republike zategnuti još od 1991. godine kada je jermenska vojska okupirala Nagorno-Karabah, teritoriju koju je međunarodna zajednica priznala kao deo Azerbejdžana.

Konfliktu se ne još ne vidi kraj, a donete su četiri rezolucije Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i dve Generalne skupštine UN u kojima se straži hitno povlačenje jermenskih trupa sa te teritorije Azerbejdžana, koju većim delom nastanjuju Jermeni. Nagorno-Karabah se jednostrano otcepio od Azerbejdžana, ali nije međunarodno priznat kao država.

- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti

(VIDEO)ZAVRŠILI SA PRETNJAMA: Kina krenula protiv Amerike!

Kina uvela sankcije Američkim kompanijamaKina uvodi sankcije američkim kompanijama i pojedincima koji su učestvovali u prodaji naoružanja Tajvanu,...

KON: Ništa gosti, slava i crkva! Slavite kao pod Turcima!

Kon o okupljanju za slaveSvako okupljanje, pa i ono tokom perioda verskih slava i praznika, predstavljaju povećan rizik...

U BORBI PROTIV SATANISTA: Hakeri napali centar za testiranje vakcine!

Hakeri napali kompaniju Dr Reddy's LaboratoriesFarmaceutska kompanija Dr Reddy's Laboratories koja počinje sa testiranjem ruske vakcine protiv korone...

RONALDO BESNI NA TVITERU: PCR test je S**NJE

Ronaldo se oglasio na društvenoj mrežiNavijači Juventusa, ali i mnogi poklonici fudbala širom Evrope su se nadali da...

(VIDEO)TRAMP: Rešio sam Kosovski problem za 20 min!

Trampov skup u NebraskiDonald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država, sinoć je u Nebraski održao predizborni skup, gde se...