Cena ribe u Srbiji za godinu dana skočila 60 odsto

Obavezno pročitajte

Riba i riblji proizvodi u Srbiji bili su u januaru ove godine skuplji gotovo 60 odsto nego u januaru 2022, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Kako je precizirano, poljoprivredni i proizvodi ribarstva u januaru 2023, bili su skuplji 32,3 odsto nego u isto vreme lane, dok su samo riba i riblji proizvodi u proseku imali 59,5 odsto višu cenu.

- Advertisement -

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na isti mesec prethodne godine najveći rast cena zabeležen je u grupama: žita (21,9 odsto), stoka i živina (26 odsto), jaja (54,5 odsto), stočni proizvodi (71 odsto) i mleko (75,1 odsto).

Istovremeno, cene poljoprivrednih proizvoda i ribarstva u januaru ove godine, u odnosu na decembar 2022, u proseku su smanjene za 2,4 procenta.

Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, u odnosu na prethodni mesec, najveći pad cena zabeležen je u grupama stoka i živina (sedam odsto) i industrijsko bilje (2,6 odsto).

Iz RZS-a su naveli i da su cene poljoprivrednih proizvoda i ribarstva u 2022. bile u proseku veće 25,7 odsto nego 2021.

Ostavite komentar

Najnovije objave

Gašić razgovarao sa taksistom koji je prijavio policiji ubicu iz Mladenovca

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić razgovarao je u sedištu MUP-a sa taksistom, koga je početkom maja ove godine U.B....

Još priča na sličnu temu