POČELO JE: Studenti traže razrešenje Vučića: Stop izdaji, blokade u petak!

Obavezno pročitajte

Predstavnici Inicijativnog odbora studenata Univerziteta u Beogradu, koji već tri nedelje organizuju proteste pod nazivom „Stop izdaji! Ne damo Kosmet!“, predaće sutra svim poslaničkim grupama u skupštini Srbije zahtev za pokretanje procedure izglasavanja nepoverenja predsedniku republike Aleksandru Vučiću.

Studenti su kazali agenciji Beta da se pokretanje procedure izglasavanja nepoverenja predsedniku Vučiću traži zbog kršenja Ustava.

- Advertisement -

„U četvrtak, 23. marta u 12:44 časova predaćemo svim poslaničkim grupama u skupštini Srbije zahtev za pokretanje procedure izglasavanja nepoverenja predsedniku republike Aleksandru Vučiću. Na taj način želimo da se sve stranke jasno izjasne da li su za predaju Kosova i Metohije i prihvatanje francusko-nemačkog plana“, kazali su studenti.

Beogradski studenti su naveli da za ovu akciju imaju podršku i studenata Univerziteta u Novom Sadu koji će, kako su kazali, u petak organizovati prvi protest za odbranu Kosova i Metohije i odbranu Ustava Srbije.

Studenti će sutra održati i performans ispred skupštine Srbije.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Uhapšen srpski ratni veteran na Jarinju, po ulasku na KiM mu se gubi svaki trag!

Sinoć nešto posle jedanaest časova na administrativnom prelazu Jarinje, pripadnici šiptarske policije uhapsili su srpskog borca, koji je vozilom...

Još priča na sličnu temu