21.6 C
Belgrade
ponedeljak, 8 avgusta, 2022

BRNABIĆKA NAPALA SRBE, NAROD ĆUTI I TRPI: Mentalno ste se opustili, korona još nije završena!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ne mislim da je korona završena, imaćemo još izazova, i mislim da smo se mentalno opustili, a nemamo dovoljno vakcinisanih za kolektivni imunitet, upozorila je premijerka Ana Brnabić na panel diskusiji „Godina promena – zdravlje, pandemija, pouke“ kompanije Hemofarm.

Brnabić je ukazala da je, zahvaljujući trenutno izuzetno pozitivnoj situaciji da je 0,8 do 0,9 odsto pozitivnih na korona virus u odnosu na broj testiranih, ljudi ne osećaju potrebu da se vakcinišu.

„Ako ne napravimo dodatni napor, ostaćemo jedna od ranjivijih zemalja“, naglasila je Brnabić.

- Advertisement -

Komentarišući rezultat zdravstvenog istraživanja koje je Štada grupacija, vlasnik Hemofarma, sprovela u 15 zemalja Evrope, uključujući i Srbiju, Brnabić je istakla da joj je drago što je poverenje u domaći zdravstveni sistem poraslo za 12 odsto u odnosu na raniji period.

Dali smo sve od sebe i trudili smo se da sistem bude fleksibilan, rekla je premijerka, i konstatovala da je danas zdravstvni sistem Srbije svakako otporniji.

„Nismo uspeli samo da izdržimo pandemiju i pružimo pomoć građanima, već smo paralelno sa tim dodatno ojačali zdravstveni sistem – izgradili smo dve kovid bolnice, a u toku je izgradnja treće, zaposlili smo nove zdravstvene radnike, nabavili novu opremu“, podsetila je Brnabić i zaključila da „mi iz pandemije izlazimo jači i spremni šta god da dođe“.

- Advertisement -
SourceFonet
- Advertisement -

Srodni članci

3 KOMENTARA

Ostavite komentar

Najnovije vesti