16.6 C
Belgrade
nedelja, 16 maja, 2021

BRNABIĆ: Sledeća mera je zabrana kretanja!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je nove mere koje će stupiti na snagu u četvrtak 17. novembra i upozorila da ukoliko bude neophodno biće uvedena zabrana kretanja.

“Prihvatila sam savet stručnog dela Kriznog štaba da uvedemo još restriktivnije mere i Vlada je danas na upravo održanoj sednici da ograničimo rad svega, pre svega ugostiteljskih objekata, ali i svega ostalog – prodavnica, tržnih centara… Svega osim apoteka, pumpi, dostave hrane, privrede koja radi treću smenu… Njima će biti ograničeno radno vreme od 21.00 do 5.00 narednog dana”, rekla je premijerka Ana Brnabić.


“Primena počinje od utorka 17. novembra do 1. decembra kada ćemo odlučiti da li treba da se pooštravaju ili produžavaju mere, ali se nadam da neće biti potrebno. Sledeća mera je zabrana kretanja, ali nismo za nju. Ako bude najneophodnije nismo za to, znamo da je sledeća mera, ali mislim da će današnja mera dati rezultate.

- Advertisement -

Da podsetimo od petka do subote u 15 sati koronavirusom je zaraženo 3.822 ljudi, a preminulo je još17 osoba. Na respiratoru su 163 pacijenta. Na bolničkom lečenju je ukupno 3.693 pozitivnih na koronu.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti