Brnabić ne zna, ali veruje da će se saznati ko je iza protesta kod Predsedništva

Obavezno pročitajte

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ne zna u ovom trenutku ko stoji iza nedavnog protesta ispred Predsedništva, ali je, kako kaže, prilično sigurna i veruje da će to saznati u bliskoj budućnosti.

,,Ovi što sebe nazivaju patriotama krenuli su puškom, pozivajući se na drugu državu, na predsednika Aleksandra Vučića koji je jasno rekao u Skupštini da neće priznati Kosovo kao nezavisno i da je crvena linija članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama. Da li su zato izašli na ulicu“, rekla je Brnabić za TV Pink.

- Advertisement -

Ona je rekla da su neke parlamentarne stranke pozivale na te proteste, a „danas racionalizuju poziv na ubistvo predsednika Vučića i nasilno rušenje legitimnih vlasti“.

„Oni su predali sve što su mogli drugima, čak i da im nisu tražili, predali su da bi se umilostivili nekom zbog svojih ličnih pozicija kao što je, na primer, biti predsednik skupštine Ujedinjenih nacija“, rekla je Brnabić.

Prema njenim rečima, takvi su „pustili albanske teroriste iz zatvora, nisu ništa uradiili za vreme pogroma srpskog naroda na Kosovu, ni kad je proglasilo nezavisnost“.

Predstavnici vlasti ovih dana izjavljuju da „strani faktor“ stoji iza nedavnih protesta desničara u Beogradu, i, iako su na njemu viđene ruske zastave, odbijaju da kažu konkretno koja je to „strana država“ organizovala protest.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu