Medvedev: Zapad nije zainteresovan za rešavanje ukrajinske krize, oni na tom ratu zarađuju

Obavezno pročitajte

Zapad nije zainteresovan za rešavanje ukrajinske krize mirnim putem već nastoji da zaradi što više novca za svoj odbrambeno-industrijski kompleks, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev.

„Njihove priče o tome kako je vreme sesti za sto i početi nekakve mirovne pregovore sve je to lukav stav. Oni to ne žele. Oni žele još više da raspale rat da bi zarađivali novac za svoje budžete“, rekao je Medvedev tokom posete forumu „Armija-2023“.

- Advertisement -

Ruski vojnici veoma uspešno uništavaju tehniku koju Zapad isporučuje i nastaviće to da rade, rekao je on i dodao da u kontekstu gubitaka Zapad s vremena na vreme pokreće razgovore o tome da je potrebno vratiti se za pregovarački sto i postići nekakav kompromis.

„Ali treba shvatiti da je to samo deo priče, drugi deo je sastoji u tome da američki vojno-odbrambeni kompleks i evropski, na tome zarađuju. Za njih je to način da zarade ogromna sredstva na ime isporuka tehnike Ukrajini. Zato oni na tom ratu zarađuju“, naveo je on.

Medvedev je, takođe, rekao da su ruski vojnici naučili da se suprotstave zapadnoj tehnici i da su svi pokušaji ukrajinske kontraofanzive bezuspešni.

Medvedev je obišao i izložbu zaplenjenog ukrajinskog i zapadnog oružja.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Vučić: KFOR da preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ambasadorima zemalja Kvinte – Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske,...

Još priča na sličnu temu