NIK GRIFIN ZAPREPASTIO ALBANCE: Ako srpska vojska uđe na Kosovo NATO neće intervenisati

Obavezno pročitajte

Predsednik Pokreta hrišćanskih nacionalista Velike Britanije i nekadašnji član Evropskog parlamenta Nik Grifin tvrdi da NATO ne bi smeo da uđe u oružani sukob sa Rusijom ukoliko bi srpska vojska pokrenula ozbiljnu akciju za oslobošenje Kosova i Metohije.

On je govoreći na konferenciji “Evropski desničari o krizi na Kosovu” koju je u subotu u Beogradu organizovala Srpska desnica rekao da NATO nema snagu koju je imao 1999.

- Advertisement -

– Ja sam protiv rata, ali sam i protiv nepravde. 1999. NATO je bombardovao i okupirao deo Srbije i to je poslednja velika nepravda prošlog veka. Prisiljavati hrišćanske Srbe da žive pod islamskom represijom je velika nepravda i vreme je za oslobođenje Kosmeta. Da li je oslobođenje moguće? Jeste. NATO je danas dosta drugačiji od NATO-a iz 1999. Iza nas je 25 godina rezanja troškova i načelnog neprijateljstva prema oružanim snagama. NATO nije u stanju da pruži otpor ozbiljnoj akciji oslobođenja Kosmeta – smatra Grifin.

On je u prilog svojim tvrdnjama izneo šokantne činjenice o stanju vojske Velike Britanije.

– Daću vam nekoliko primera iz Britanske armije. Objavljeno je prošle nedelje u Parlamentu da će za popunu 25.000 vojnika koji će biti dobro naoružani Velikoj Britaniji trabati 5-10 godina. Znate li koliko ispravnih borbenih tenkova Britanija ima sada? Ima 40 ispravnih tenkova, deset puta manje nego Srbija. Objavljeno je da, pošto svu tešku artiljeriju i municiju dajemo Ukrajini, da Britanija nema više municije za tešku artiljeriju. To nije ni važno jer Britanije nema više ni tešku artiljeriju kojoj je ta municija potrebna. Sve je dato Ukrajini.

Vazdušne snage nisu u toliko lošem stanju jer njih je Britanija, u saradnji sa SAD, koristila da zavodi red po svetu ali i oni su truli iznutra. Trenutno nisu u stanju da obučavaju nove pilote jer su motiri na avionima u lošem stanju. U najnovijem istraživanju samo 18 posto, znači manje od petine pripadnika RAF-a ima poverenje u sposobnost svoje komande i državnog vrha. Umesto da se bave kako dobijati ratove oni se bave postizanjem cilja da do 2030. 40 posto pripadnika avijacije budu žene i 20 procenata manjine – kaže Grifin.

On objašnjava da je došlo do velikog rascepa u Alijansi i podseća da je čak i list Forin afers, pod kotrolom Rokfelera, objavio analizu da Ukrajini ne sme biti dozvoljeno da uđe u NATO.

– Elite sada uviđaju da je NATO rastegnut i da se može desiti katastrofa. Ne mogu istovremeno ratovati protiv Rusije, što se dešava u Ukrajini, istovremeno se sukobljavati sa Kinom, što im je zapravo glavni cilj. U njihovim glavama bi rat u Srbiji bio ne drugi, već treći front. NATO je radikalno prenapregnut, NATO je u krizi, a kriza u NATO je prilika za Srbija. Ako Srbija krene u oslobođenje Kosova, NATO i EU će kukati, pretiti, uvesti sankcije ali neće ući u rat. Vreme za oslobođenje Kosova je sad. San će postati realnost – Kosovo je Srbija – rekao je Grifin na skupu Srpske desnice.

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić najavljujući Grifina rekao je da je on već treći put u Srbiji na njegov poziv. Na skupu su učestvovali predstavnici desničarskih partija iz Grčke, Rumunije, Italije, Španije, Francuske, Nemačke i Velike Britanije.

Ovaj političar je poznat kao trn u oku Marinike Tepić.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

Netanjahu: Vi ste sledeći – Nemačka, Evropa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je na opasnost od islamista u Evropi, rekavši da će taj kontinent biti sledeći na...

Još priča na sličnu temu