Britanski ambasador u Prištini razočaran ishodom dijaloga u Briselu

0
18

PRIŠTINA – Ambasador Velike Britanije u Prištini Nikolas Abot izrazio je razočaranje što danas nije postignut nikakav dogovor na sastanku u Briselu i upozorio da trenutna situacija predstavlja opasnost po bezbednost na KiM. Abot je na Fejsbuku ocenio da je neophodno da se odmah postigne napredak u sporazumu o normalizaciji odnosa koji bi, kako je naveo, sporove oko pitanja kao što su registarske tablice učinio nepotrebnim, prenela je Koha. 

„Trenutna situacija predstavlja opasnost po bezbednost i život običnih ljudi na Kosovu i odvraća pažnju vladine misije da poboljša njihove živote. Sve strane moraju da izbegavaju akcije koje bi mogle da dovedu do eskalacije tenzija ili da izazovu bezbednosne pretnje”, poručio je Abot, preneo je Tanjug.

Visoki predstavnik za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Žozep Borelj rekao je da je osam sati imao razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem, ali da nije bilo dogovora. Borelj je izrazio žaljenje što nije postignut dogovor Beograda i Prištine o tablicama, i pritom uputio kritike na račun vlasti privremenih prištinskih institucija.

Ostavite komentar