ALEKSANDAR VUČIĆ: Daćemo sve od sebe da sačuvamo mir

Obavezno pročitajte

Predsednik Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Predsedništva Srbije po povratku iz Brisela. On je poručio građanima da će Srbija biti posvećena miru, a da narodu na Kosmetu želi da kaže da za jedno ne moraju da brinu, a to je da ćemo dati sve od sebe da budu sigurni, bezbedni i da, istakao je, onaj ko misli da može da proteruje i da ubija naš narod, Vučić je ponovio, kako kaže, s odlučnošću, država Srbija biće uz svoj srpski narod i neće ga ostaviti na cedilu. Srpski narod mora da zna da iza sebe ima svoju državu, istakao je Vučić.

Na sastanku delegacija Beograda i Prištine sa predstavnicima EU u Briselu nijednog trenutka nismo želeleli sukobe, već da ih izbegnemo do krajnjih granica, rekao je predsednik Srbije.

- Advertisement -

Naglasio je da je ponosan što je delegacija Srbije došla s namerom da razgovara i pregovara, da je spremna na kompromis i da po svaku cenu pokušamo da sačuvamo mir, stabilnost celog regiona, živote ljudi.

Video sam da su mnogi govorili o ponižavanju Srba, Beograda. Ponašali smo se odgovorno, racionalno, nema majke koja bi volela da joj se dete vrati u kovčegu, važno je da damo sve od sebe da prihvatamo kompromisna rešenja, dali smo sve od sebe, u više navrata prihvatali nove zahteve, naveo je Vučić. Jutros sam rekao visokom predsdavniku Džozepu Borelju i Miroslavu Lajčaku da „nema ništa od ovog i da albanska strana neće želeti nikakvo kompromisno rešenje”. 

Oko tri popodne pomisli smo da smo blizu dogovora o merama za izbegavanje eskalacije, da Kosovo suspenduje akcije za prergistraciju, a Srbija da dalje ne izdaje i ne obnavlja te iste tablice sa mestima na Kosovu, i mi smo pristali, ali neko drugi očigledno želi sukobe, sve što postoji od specijalne policije poslato je na četiri destinacije na KiM, rekao je Vučić. Prema njegovim rečima, moramo da sačuvamo mir, da izbegavamo sukobe na sve načine, Srbija će poštovati zahtev Borelja i neće obnavljati ni izdavati tablice, ali Priština neće i očekuje nas teška situacija, kažnjavanje počinje od sutra.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu