BRAVO, ONI SU NAŠI HEROJI: Matematičari Srbije osvojili srebrne i bronzane medalje na informatičkoj olimpijadi

Obavezno pročitajte

Na 35. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (International Olympiad in Informatics – IOI), koja se od 28. avgusta do 4. septembra 2023. godine održava u Mađarskoj, u konkurenciji 355 takmičara iz 89 zemalja četvoročlana informatička ekipa Srbije osvojila je dve srebrne i dve bronzane medalje, saopštilo je Društvo matematičara Srbije.

Na ovom, najprestižnijem informatičkom takmičenju za srednjoškolce, srebrne medalje su osvojili Ilija Kondakov, učenik Internacionalne škole Prima u Beogradu i Miloš Milutinović, učenik Računarske gimnazija u Beogradu, dok su bronzane medalje osvojili Filip Bojković, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu i Nemanja Majski, učenik Gimnazije „Veljko Petrović” u Somboru.

- Advertisement -

Ekipa Srbije sastavljena je od najboljih informatičara iz srednjih škola i odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vođa ekipe bio je dr Vladimir Milovanović, vanredni profesor Univerziteta u Kragujevcu, a njegov zamenik Vladimir Milenković, softverski inženjer u Microsoft Development Center Serbia.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

MILOŠ VUČEVIĆ: Ko je dozvolio da kosovska policija dođe na sever, Srbija razočarana reakcijom Kfora

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je posle događaja na severu Kosova 24. septembra ključno pitanje ko...

Još priča na sličnu temu