BRATISLAV GAŠIĆ: Svi roditelji će znati da su im deca bezbedna u školi

Obavezno pročitajte

Država ne spava, Ministarstvo unutrašnjih poslova ne spava, danonoćno radimo na unapređenju postojećih i pronalaženju novih mera kako bismo dostigli što veći stepen bezbednosti svih građana, radimo za dobro kompletnog društva, za život bez straha, za život sa nadom, poručio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

„Uradili smo mnogo, radimo mnogo i radićemo još više, neumorni smo u nameri i naporima da svakom građaninu, svakom detetu vratimo najvažniji osećaj da su bezbedni i da policija 24 sata budno i odlučno čuva sve građane ove naše lepe Srbije“, istakao je Gašić na svečanoj akademiji održanoj povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije.

- Advertisement -

On je rekao da su tragedije koje smo doživeli pre mesec dana, u kojima je živote izgubilo 18 ljudi, a porodice su izgubile svoje najmilije i najvrednije, postavile pred celokupno društvo isti cilj – da učinimo sve da se tako nešto više nikada ne ponovi.

„Poručujem da se nećemo zaustaviti dok od svakog pojedinačnog građanina ne čujemo da oseća bezbedno, dok od svakog roditelja ne čujemo – moje dete je u školi i znam da je bezbedno, dok svako dete ne bude reklo – bezbedan sam, policajac je moj prijatelj“, kazao je Gašić.

On je istakao da se Srbija nalazi u periodu velikih bezbednosnih izazova i pretnji.

„Svesni smo koliko je ovaj period težak za naš narod u južnoj srpskoj pokrajni. Ekstremno nasilje i podmukle diskriminacije kojima su svakodnevno izloženi predstvljaju grubo kršenje svih međunarodnih sporazuma. Najvažnije je da naš narod na Kosovu i Metohiji zna da je njihova država uz njih i da će istrajati u naporima da im obezbedi sigurnost i opstanak na vekovnim ognjištima“, istakao je Gašić.

On je baveo da je ponosan na visok stepen posvećenosti, morala i sloge svih pripadnika MUP koji ga svakodnevno uveravaju u spremnost da sutra, ukoliko zatreba, deluju kao jedno, nepokolebljivi u odbrani države i svog naroda.

Gašić je poručio pripadnicima MUP da od njih traži da daju sve od sebe da pravo lice policajaca, ono na kojem se vidi i briga i empatija, kao i odlučnost da budu zaštitnici svog naroda, ogole pred građanima Srbije da vide da je policajac saveznik nacije, da je tu zbog njih i da je u službi građana.

„Da se zajedno izborimo za dugoročno veće i snažnije poverenje javnosti i to zakonitošću, profesionalizmom, principijelnošću, humanošću i solidarnošću, a nadasve iskrenošću. Mera našeg uspeha biće poverenje građana“, rekao je on.

Gašić je istakao da „zna da mogu da se zajedno sa građanima ujedine snažnije nego ikad oko zajedničkog cilja, od kojeg nam zavisi kvalitet života i budućnost naše zemlje, a to je bezbednost“.

„Nije vreme za slavlja, ali je uvek vreme da glasno kažemo i pokažemo da je srpska policija spremna, opremljena, hrabra i sposobna da zaštiti, sačuva i obezbedi mir svih građana Srbije“, rekao je Gašić.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kraj zapadnog sna: Niko u svetu ne može da mu parira

Uprkos nadama i prognozama Zapada da će specijalna vojna operacija u Ukrajini devastirati ruski narod i svrgnuti Putina sa...

Još priča na sličnu temu