BOŠKO OBRADOVIĆ: Ništa ne potpisivati oko Kosova dok se ne završi ukrajinska kriza

Obavezno pročitajte

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da Srbija ne treba da potpisuje nijedan ugovor oko Kosova dok se ne završi ukrajinska kriza.

„Ništa ne treba potpisivati pre kraja ukrajinske krize, a posebno ne zapadne ultimatume po ubrzanoj proceduri“, rekao je Obradović za list Nova, povodom sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija u ponedeljak u Briselu.

- Advertisement -

On je rekao da bi potpisivanje francusko-nemačkog sporazuma za rešavanje kosovskog pitanja direktno vodilo u stvaranje „velike Albanije“.

„Put u nestabilnost i nemir, kao i dugoročnu bezbednosnu pretnju za čitav region, a ne samo za Srbiju“, rekao je Obradović.

On smatra da je Vučić već pristao na francusko-nemački sporazum i da je samo pitanje ko će ga potpisati, da li Vučić ili premijerka Ana Brnabić.

„Vučić grozničavo traži da dobije nešto zauzvrat sa čim bi pokušao da opravda ovu izdaju pred građanima Srbije, iako je to nemoguća misija“, kazao je Obradović.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Milioni na protestima u Francuskoj, privedeno 80 osoba, povređena 123 policajca

PARIZ – U Francuskoj su danas na protestima zbog reforme penzija povređena 123 policajca i žandarma i privedeno je više...

Još priča na sličnu temu