Borko Stefanović: Režim zaustavio evrointegracije, ugrožava nacionalne interese

Obavezno pročitajte

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio je da je režim Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije zaustavio evropske integracije Srbije i tako nastavio proces izolacije, ugrožavanja ekonomskih i nacionalnih interesa.

„U nedelji u kojoj se EU oglašava o nužnosti što bržeg uključenja Zapadnog Balkana u najveću evropsku porodicu kojoj istorijski pripadamo, vlast SNS i SPS najavljuje naše članstvo u BRIKS-u. Kad predsednik Francuske najavljuje moguće preispitivanje viznog režima za Srbiju, naša nesposobna vlast i ministar Dačić na Bledskom forumu demonstrira blamantnu kafansku diplomatiju“, naveo je Stefanović u saopštenju.

- Advertisement -

Stefanović je izjavio da režim predlaže da Srbija uđe u savez BRIKS, savez koji, po njegovoj oceni, to zaista nije, „da se uključimo u nešto što ne postoji van povremenih međunarodnih skupova i da dodatno ugrozimo naše prirodno ekonomsko i bezbednosno okruženje“.

„Režim SNS i SPS se već igrao opasnim iluzijama i priključivao Srbiju Konfederaciji Rusije i Belorusije 1999. Briks je neformalna, neobavezna, konferencijska organizacija, bez valute, tržišta, pravila, odluka, organa i strukture, plus je geografski, ekonomski i vrednosno daleko od naših interesa. Ipak, za naprednjake i Vulinovce, što je mašta šira, to je šteta po Srbiju veća“, naveo je Stefanović.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Advokat Radoičića: Može da odgovara samo za posedovanje oružja

Goran Petronijević se dotakao u emisiji HitTvit na Televziji Pink i svog klijenta Radoičića, istakavši da opcija A može...

Još priča na sličnu temu