BORBA PROTIV VIRUSA: Marakana postaje privremena bolnica!

Obavezno pročitajte

Sportski kompleks Marakana u Rio de Žaneiru, koji uključuje i čuveni fudbalski stadion, postaće privremena bolnica u borbi protiv koronavirusa, potvrdili su brazilski zvaničnici.

Sportski kompleks Marakana u Rio de Žaneiru, koji uključuje i čuveni fudbalski stadion, postaće privremena bolnica u borbi protiv korona virusom, potvrdili su brazilski zvaničnici.

- Advertisement -

Korona virus se širi Brazilom, uz dosad više od 2.900 registrovanih slučajeva, pa je vlast počela da traži sportska borilišta koja će koristiti kao privremene bolnice u slučaju eskalacije zaraze, prenela je danas agencija Rojters.

Marakana je dosad dvaput bila domaćin finala Svetskih prvenstava u fudbalu (1950. i 2014) i otvaranja poslednjih Olimpijskih igara 2016. godine.

Gradske vlasti Rio de Žaneira tek treba da odluče koliko bi kreveta moglo da bude postavljeno na Marakanu, ali još nije jasno da li će privremena bolnica biti podignuta samo na fudbalskom terenu ili u sklopu sportskog kompleksa, u čijem sastavu su atletski stadion i bazen.

Sourcepink

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu