BOGOLJUB KARIĆ: Sankcije EU protiv mene neosnovane, preduzeću pravne mere

Obavezno pročitajte

Biznismen Bogoljub Karić saopštio je da je „sa velikim iznenađenjem“ saznao da se njegovo ime nalazi na sankcionom spisku Evropskog Saveta.

„Prošlo je dve godine od završetka građevinskog projekta u Belorusiji koji smo dobili na međunarodnom konkursu koji se pominje je u obrazloženju kao ‘primer saradnje slovenskog sveta’. Kako se razlozi sa stavljanje na sankcioni spisak temelje na nacionalnoj pripadnosti i ničim dokazanim navodima novinskih članaka nereferentnih medija (od kojih su pojedini već izgubili spor po tom predmetu) smatram da nema nikakvih osnova za sankcije i preduzeću pravne mere za njihovo ukidanje“, saopštio je Karić.

- Advertisement -

U službenim glasniku EU objavljena je odluka Saveta Evropske unije da uvrsti Karića na listu osoba pod „restriktivnim merama“, a kao obrazloženje se navodi bliskost sa režimom predsednika Belorusije, Aleksandra Lukašenka.

Kako se navodi u odluci, EU smatra da su kompanije povezane sa Karićem dobile povlašćen tretman pod režimom Lukašenka, uključujući poreske olakšice i zemljište za razvoj nekretnina, zahvaljujući bliskim vezama sa beloruskim predsednikom i ljudima iz njegove sredine.

Za Karića se navodi da podržava Lukašenkov režim i ima koristi od njega.

SourceN1

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

Kraj zapadnog sna: Niko u svetu ne može da mu parira

Uprkos nadama i prognozama Zapada da će specijalna vojna operacija u Ukrajini devastirati ruski narod i svrgnuti Putina sa...

Još priča na sličnu temu