28.9 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

BOGOLJUB KARIĆ: Sankcije EU protiv mene neosnovane, preduzeću pravne mere

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Biznismen Bogoljub Karić saopštio je da je „sa velikim iznenađenjem“ saznao da se njegovo ime nalazi na sankcionom spisku Evropskog Saveta.

„Prošlo je dve godine od završetka građevinskog projekta u Belorusiji koji smo dobili na međunarodnom konkursu koji se pominje je u obrazloženju kao ‘primer saradnje slovenskog sveta’. Kako se razlozi sa stavljanje na sankcioni spisak temelje na nacionalnoj pripadnosti i ničim dokazanim navodima novinskih članaka nereferentnih medija (od kojih su pojedini već izgubili spor po tom predmetu) smatram da nema nikakvih osnova za sankcije i preduzeću pravne mere za njihovo ukidanje“, saopštio je Karić.

- Advertisement -

U službenim glasniku EU objavljena je odluka Saveta Evropske unije da uvrsti Karića na listu osoba pod „restriktivnim merama“, a kao obrazloženje se navodi bliskost sa režimom predsednika Belorusije, Aleksandra Lukašenka.

Kako se navodi u odluci, EU smatra da su kompanije povezane sa Karićem dobile povlašćen tretman pod režimom Lukašenka, uključujući poreske olakšice i zemljište za razvoj nekretnina, zahvaljujući bliskim vezama sa beloruskim predsednikom i ljudima iz njegove sredine.

Za Karića se navodi da podržava Lukašenkov režim i ima koristi od njega.

- Advertisement -
SourceN1
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti