BOCAN-HARČENKO JASNO I GLASNO: Rusija nije naoružavala devedesetih Hrvatsku

Obavezno pročitajte

BEOGRAD – Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da je talas neutemeljenih optužbi na račun Rusije o naoružavanju hrvatske vojske u prvoj polovini 1990-ih smišljen je da poseje nepoverenje između naših zemalja i naroda.

„Otuda i objavljivanje najnovijih ‘otkrovenja’ iz te za Srbe veoma osetljive teme baš u danima komemorativnih događaja povodom godišnjice akcije ‘Oluja’, koju je – da ponovimo ono što je opštepoznato – organizovao Zapad zajedno sa Zagrebom, a koja je rezultirala antisrpskim etničkim čišćenjem“, navodi Bocan-Harčenko.

- Advertisement -

On je naveo izjave Josipa Manolića, Dragana Šutanovca i niza pseudoeksperata o tome da je Rusija navodno odobrila nabavku oružja od strane Zagreba širom Evrope ne izdržavaju nikakve kritike.

„Izjavljujem kao učesnik više pregovora u periodu konflikta na području bivše Jugoslavije: za rusku pomoć u formiranju i naoružavanju hrvatske vojske nisam čuo. Pitamo se, da li je sada Rusija takođe odobrila nabavku oružja širom Evrope za kijevski režim“, upitao je Bocan-Harčenko.

Podsetimo, Bocan-Harčenko je nedavno povodom godišnjice „Oluje“ rekao kako su je planirale i izvele zapadne obaveštajne agencije i druge strukture koristeći hrvatsku vojsku kao ljudsku snagu.

Ostavite komentar

Najnovije objave

EULEKS: Nismo bili sprečeni da prisustvujemo ili posmatramo operaciju u Banjskoj

Misija Euleks na Kosovu je saopštila da ni na koji način nije bila sprečena da prisustvuje ili posmatra operacije...

Još priča na sličnu temu