BOCAN HARAČENKO SA VUČIĆEM: Rusija ostaje dosledna u podršci suverenitetu Srbije

Obavezno pročitajte

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan Harčenka, sa kojim je razgovarao o aktuelnim događajima na Kosovu i Metohiji i dijalogu Beograda i Prištine, kao i o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji.

Kako se navodi u saopštenju, Vučić je obavestio Bocan-Harčenka o intenziviranju međunarodnih diplomatskih aktivnosti kad je reč o dijalogu Beograda i Prištine.

Vučić je istakao da će Srbija nastaviti da bude čuvar mira i stabilnosti u regionu, zalažući se za poštovanje međunarodnog prava.

Bocan Harčenko je potvrdio da Rusija ostaje dosledna u podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i istakao je važnost Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN. Predsednik Srbije je još jednom zahvalio na podršci koju Rusija u tom smislu pruža Srbiji u međunarodnim forumima.

Vučić i Bocan Harčenko su razgovarali i o pitanjima iz domena bilateralnih odnosa, posebno kulturne saradnje, zaključeno je u saopštenju.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu